Kapustová polievka
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...
Parená buchta s makom
Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......
Zemiakové placky, ale inak
Doma by som tento recept nazval „naľečňiki od Marušky z TV Jarková“. Tam totiž bývala jedna z mojich naozajstných pravých priateliek, kamalások....
Kysnutý jablkový závin
Doteraz som takéto veci riešil použitím kupovaného lístkového cesta, jednoduchá vec, len rozvaľkať, potrieť ľubovoľnou náplňou, zavinúť a upiecť......
Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...
Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...
Rýchle halušky
Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...
Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...
Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....
Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)
Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....
Moje zemiakové lokše
Niet nad domáce zemiakové lokše, každý ich u nás doslova miluje. Takto ich pripravujeme už...
Šúľance z tvarohového cesta
Z uvedených surovin vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vriacej vode cca...
Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...
Domáce rezance s tvarohom
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...
Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....
Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...
Párance nasladko s makom a naslano s tvarohom
V tomto videu sa dozviete ako pripraviť párance, jednoduché univerzálne cestoviny, ktoré môžete podávať nasladko...
Bryndzovník
Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme...
Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...
Meteník z kyslého mlieka, za ktorý sa nebudete hanbiť
Skúšali sme veľa receptov na meteník a vždy tomu niečo chýbalo. Nakoniec sme sa rozhodli pre kombináciu toho najchutnejšieho a vyšlo to....
Slovenský trojboj - zemiaky s bryndzou a so slaninou
Toto jedlo mám veľmi rada - jednoduché a chutné. Robievam ho v dvoch verziách - klasickej a expresnej, podľa toho koľko mám času alebo ako veľmi sme hladní....
Bryndzová polievka alebo demikát
Viem, že sa tu už pár receptov na bryndzovú polievku nachádza, ale každý ju robí...