Lokše na sladko - s makovou plnkou
Foto: jany1976
Slovenské lokše na slano i na sladko - vždy nám chutia.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ošúpeme a pomelieme alebo postrúhame.
- 2
K zemiakom pridáme múku, soľ a spracujeme. Vytvarujeme bochník, nakrájame ho na kúsky, ktoré vyvaľkáme do tvaru kruhu.
- 3
Pečieme na suchej panvici a každú upečenú lokšu potrieme rozpusteným maslom z oboch strán.
- 4
Lokše naplníme plnkou z mletého maku, práškového cukru a lekváru. Stočíme ako palacinky a už len - Dobrú chuť.😋
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka, asi je nás viac.🌹😋😋😋
Výborný nápad, jablká ešte zlepšia chuť ako v štrúdle.🙂😋🌹
Ďakujem pekne, sú výborné.😋🌹🙂
Ďakujem. Áno, nešetrím makom.🌹🙂🌹😋😋😋
Posielam rýchlo express.😋🌹😋
Vďaka, mám rada veľa maku.🙂🌹😋😋😋
Vďaka, už ich máte pred dverami, otvorte.🙂🌹😋😋😋