Foto: jany1976
Buchtičky ako od babičky s posýpkou akú ľúbime. 😋 Makové, kakaové, orechové či s tvarohom? Mňam.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Spravíme si kvások do hrnčeka: vlažné mlieko, droždie, cukor a necháme nakysnúť.
- 2
Do misy nasypeme múku, pridáme vajce, soľ, olej, zvyšok mlieka a kvások. Vypracujeme polotuhé cesto, ak ešte treba, pridáme vlažné mlieko, zamiesime a necháme nakysnúť.
- 3
Keď je cesto vykysnuté, spracujeme ho na múkou vysypanej doske na bochník.
- 4
Ja cesto nevalkám a nerobím štvorce, ale od oka si odkrajujem kúsky cesta.
- 5
Každý kúsok cesta roztlačím prstami, lyžičkou kladiem lekvár a spravím buchtu.
- 6
Do hrnca dám parák, nechám zovrieť vodu, parák potriem olejom a poukladám buchty, znížim teplotu varu a varím okolo 8 - 10 minút. Ďalšia možnosť je položiť na parák malú vlhkú utierku a najviac som bola spokojná s papierom na pečenie, ktorý som zastrihla na veľkosť hrnca.
- 7
Naparené buchty polejem rozpusteným maslom a posypem pomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.
- 8
Už si len prisadnúť a pustiť sa do tých super buchtičiek.😋 Dobrú chuť.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne.🌹🌹🌹
Ja som tiež podobne začínala, teraz už robím od oka. Ďakujem pekne 🌹🌹🌹
Ďakujem, milujem ich aj s kakaom.🌹🌹🌹
Nevadí, je viac múky. Treba stále skúšať. Už som robila bez oleja i bez vajca - boli tiež super 🙂🌹🌹🌹🌹
Já moc kynutá těsta neumím, u nás doma na to byly babinka a maminka odbornice, mě pustily jen na vícepráce. Ale čas od času naberu odvahu. Neříká se zbytečně, že trénink dělá závodníka. A také dobrý recept je poklad.
Presne tak. 🙂 Ja keď som mala 15 rokov, mama mi dala na dosku cesto na buchty a začalo učenie.... To teda bolo dávno ...🙂