Jemné šišky plnené marmeládou fotorecept
Aj takouto dobrotou môžete dnes prekvapiť svoju rodinu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto : | |
| 500 g |
|
| 250 ml vlažné |
|
| 1 bal. |
|
| 2, 5 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL rozpustené |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Na vysmážanie: | |
| podľa potreby |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
| Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Maslo rozpustíme, vajíčko rozšľaháme, mlieko ohrejeme a všetko pridáme do cesta.
-
3
Vymiesime cesto, vrch potrieme olejom, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
4
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme.
-
5
Pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút na pracovnej doske.
-
6
Pred vložením do rozpáleného oleja do stredu šišky vykrojíme otvor.
-
7
Vyprážame na miernom plameni oleji z oboch strán do zlatista. Pred podávaním posypeme kryštálovým a vanilínovým cukrom a dozdobíme marmeládou.
-
8
A nič nazmar, odrezky cesta tiež vypražíme a posypeme cukrom. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu