Jemné šišky plnené marmeládou fotorecept
Foto: olinecka
Aj takouto dobrotou môžete dnes prekvapiť svoju rodinu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto : | |
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
1 bal. |
|
2, 5 PL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
3 PL rozpustené |
|
z 1/2 citróna |
|
Na vysmážanie: | |
podľa potreby |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Maslo rozpustíme, vajíčko rozšľaháme, mlieko ohrejeme a všetko pridáme do cesta.
-
3
Vymiesime cesto, vrch potrieme olejom, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
4
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme.
-
5
Pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút na pracovnej doske.
-
6
Pred vložením do rozpáleného oleja do stredu šišky vykrojíme otvor.
-
7
Vyprážame na miernom plameni oleji z oboch strán do zlatista. Pred podávaním posypeme kryštálovým a vanilínovým cukrom a dozdobíme marmeládou.
-
8
A nič nazmar, odrezky cesta tiež vypražíme a posypeme cukrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu