Husacia pečeň
Husacia pečeň

Vykŕmená husacia pečeň fotorecept

Klaudia a Boris Haškovci
reštaurácia Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe, 14. novembra 2022
Vykŕmená husacia pečeň (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks vykŕmená
300 ml
150 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Vykŕmenú pečeň dobre očistíme od žiliek.

    Vykŕmená husacia pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečeň ponoríme do husacieho tuku. Toho má byť toľko, aby pečeň zakrýval. Dolejeme 100–150 ml vody a pečeň v zmesi pomaly dusíme na miernom ohni. Tuk s vodou má pomaly bublať. Voda sa k tuku prilieva preto, aby nebol priveľmi horúci, pretože bez vody dosahuje teplotu až 180 °C a bez vody by sa pečeň mohla spražiť a stvrdnúť. Necháme tepelne upravovať 45 minút. Či je už pečeň hotová, zistíme, keď do nej zapichneme špajdľu. Z pečene nesmie tiecť krv.

    Vykŕmená husacia pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krátko pred dokončením na chvíľu ponoríme do tuku očistené a na plátky nakrájané jablká. Tie v kombinácii s pečeňou dodajú jedlu šťavnatosť.

    Vykŕmená husacia pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú pečeň nakrájame na plátky a buď ňou naplníme lokše a ozdobíme jablkami, alebo môžeme podávať každé osobitne, ale na jednom tanieri.

    Vykŕmená husacia pečeň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia