Bryndzová nátierka s chrenom
foodblog Medové motúzy, 18. mája 2022
Foto: Jana Štrbková
Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá. Obsahuje obrovské množstvo probiotických baktérií, dokonca stokrát viac ako jogurt. A tak je bryndzová Zobraziť celý popisBryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá. Obsahuje obrovské množstvo probiotických baktérií, dokonca stokrát viac ako jogurt. A tak je bryndzová nátierka skutočne výnimočné jedlo. Základom jej vynikajúcej chuti je kvalitná ovčia nepasterizovaná májová bryndza.
porcie
príprava
Postup
-
1
K bryndzi pridáme zmäknuté maslo a vidličkou obe hmoty spojíme.
- 2
Pridáme nasekanú cibuľu, mletú papriku, rascu, chren a pretlačený cesnak. Dôkladne premiešame, aby sme vytvorili hladkú, jednofarebnú hmotu. Pre chuť a vláčnu konzistenciu primiešame sójovú omáčku.
Tiež bryndzová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu