Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka s chrenom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 18. mája 2022
Bryndzová nátierka s chrenom
Foto: Jana Štrbková

Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá. Obsahuje obrovské množstvo probiotických baktérií, dokonca stokrát viac ako jogurt. A tak je bryndzová nátierka skutočne výnimočné jedlo. Základom jej vynikajúcej chuti je kvalitná ovčia nepasterizovaná májová bryndza.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 strúčiky
1/2 ČL
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K bryndzi pridáme zmäknuté maslo a vidličkou obe hmoty spojíme.

  2. 2

    Pridáme nasekanú cibuľu, mletú papriku, rascu, chren a pretlačený cesnak. Dôkladne premiešame, aby sme vytvorili hladkú, jednofarebnú hmotu. Pre chuť a vláčnu konzistenciu primiešame sójovú omáčku.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha