Bryndzová nátierka s chrenom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 18. mája 2022
foodblog Medové motúzy, 18. mája 2022

Foto: Jana Štrbková
Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá. Obsahuje obrovské množstvo probiotických baktérií, dokonca stokrát viac ako jogurt. A tak je bryndzová nátierka skutočne výnimočné jedlo. Základom jej vynikajúcej chuti je kvalitná ovčia nepasterizovaná májová bryndza.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
Na ozdobenie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
K bryndzi pridáme zmäknuté maslo a vidličkou obe hmoty spojíme.
- 2
Pridáme nasekanú cibuľu, mletú papriku, rascu, chren a pretlačený cesnak. Dôkladne premiešame, aby sme vytvorili hladkú, jednofarebnú hmotu. Pre chuť a vláčnu konzistenciu primiešame sójovú omáčku.
Tiež bryndzová nátierka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu