Pečená fašírka
Pečená fašírka

Plnená fašírka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 17. mája 2022
Plnená fašírka (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchá a rýchla príprava obeda či večere.

5
porcií
25 minút
príprava
50-55 minút
na 190 °C

Suroviny

500-600 g mleté
1 ks stredná
podľa chuti
2-3 ks
70 g strúhaný
podľa chuti
podľa chuti
Do vnútra fašíky:
3-4 ks uvarené natvrdo

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný syr, surové vajíčka a všetko dobre premiešame. Syr som pridala do fašírky, aby bola šťavnatá. Pracovnú dosku (plochu), posypeme strúhankou, preložíme na ňu mäso, ktoré roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Do stredu uložíme uvarené vajíčka a zrolujeme.

    Plnená fašírka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč trocha pokvapkáme olejom. Pripravenú rolku prenesieme do pekáča a vrch pokvapkáme olejom.

    Plnená fašírka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov a fašírku pečieme 50-55 minút za občasného polievanie výpekom do zlatista.

    Plnená fašírka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakovým pyré, zemiakovým šalátom, prívarkom alebo podľa seba. Ja som pripravila zemiakový šalát s cibuľou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný, pěkný receptík. Sekaná nikdy nezklame, br. salát vypadá také moc chutně. Aj mně by ses, milá @olinecka , hodně zavděčila. Krásné pozdravení a díky za inspiraci!
evanaaa
Takáto mäsová roláda je veru dobrá aj za studena a dá sa rôzne plniť. Ja dávam okrem vajec aj uhorku a tenkú klobásku, dobrá je pikantná z mangalice.....a ako ju vidím na tom plechu, aj som na ňu dostala chuť :)
bugout
Krása. Mleté mäso zbožujnem na každý spôsob.... A aj spomínaná príloha; pyré alebo šalát mňam. Syr do fašírky je super aj keď je menej mastné mäso, zabezpečí, že je krásne šťavnatá.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha