Plnená fašírka fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá a rýchla príprava obeda či večere.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
500-600 g mleté |
|
1 ks stredná |
|
podľa chuti |
|
2-3 ks |
|
70 g strúhaný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Do vnútra fašíky: | |
3-4 ks uvarené natvrdo |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný syr, surové vajíčka a všetko dobre premiešame. Syr som pridala do fašírky, aby bola šťavnatá. Pracovnú dosku (plochu), posypeme strúhankou, preložíme na ňu mäso, ktoré roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Do stredu uložíme uvarené vajíčka a zrolujeme.
-
2
Pekáč trocha pokvapkáme olejom. Pripravenú rolku prenesieme do pekáča a vrch pokvapkáme olejom.
-
3
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a fašírku pečieme 50-55 minút za občasného polievanie výpekom do zlatista.
-
4
Podávame so zemiakovým pyré, zemiakovým šalátom, prívarkom alebo podľa seba. Ja som pripravila zemiakový šalát s cibuľou. Dobrú chuť.
Všetkým ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. Klasika nikdy nesklame. Pozdravujem.
Ďakujem.
Som rada, že sa recept páči.