Demikát so slaninovým čipsom
			   Peter Dian
šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 12. augusta 2022
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 12. augusta 2022

Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opečieme na oleji a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme očistené nakrájané zemiaky a smotanu na varenie. Uvaríme domäkka.
- 2
 Potom pridáme bryndzu a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou, bielym mletým korením.
- 3
 Pripravíme slaninové čipsy: Slaninu nakrájame na veľmi jemné plátky a necháme pri nízkej teplote vytopiť. Vytopenú masť môžeme použiť na iné účely.
- 4
 Polievku podávame dozdobenú slaninovým čipsom, cibuľovým prachom a frisee šalátom.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu