Demikát so slaninovým čipsom
Peter Dian
šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 12. augusta 2022
šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 12. augusta 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opečieme na oleji a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme očistené nakrájané zemiaky a smotanu na varenie. Uvaríme domäkka.
- 2
Potom pridáme bryndzu a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou, bielym mletým korením.
- 3
Pripravíme slaninové čipsy: Slaninu nakrájame na veľmi jemné plátky a necháme pri nízkej teplote vytopiť. Vytopenú masť môžeme použiť na iné účely.
- 4
Polievku podávame dozdobenú slaninovým čipsom, cibuľovým prachom a frisee šalátom.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu