Bryndzová polievka
Bryndzová polievka

Demikát so slaninovým čipsom

Peter Dian
šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 12. augusta 2022
Demikát so slaninovým čipsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (malá)
500 ml
2 ks
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu s cesnakom opečieme na oleji a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme očistené nakrájané zemiaky a smotanu na varenie. Uvaríme domäkka.

  2. 2

    Potom pridáme bryndzu a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou, bielym mletým korením.

  3. 3

    Pripravíme slaninové čipsy: Slaninu nakrájame na veľmi jemné plátky a necháme pri nízkej teplote vytopiť. Vytopenú masť môžeme použiť na iné účely.

  4. 4

    Polievku podávame dozdobenú slaninovým čipsom, cibuľovým prachom a frisee šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia