Domáce kapustové fliačky so škoricou
Medové motúzy, 24. septembra 2022

Foto: Martin Štrbka
Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú prevoňané škoricou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na domáce fliačky: | |
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 120 ml vlažná |
|
| Na omastenie fliačkov: | |
| 50 g |
|
| Na karamelizovanú kapustu: | |
| 1/2 ks (mladá) |
|
| 3 PL |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme obe múky, pridáme vajíčka, soľ a postupne za stáleho miešania pridávame vlažnú vodu. Rukou vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme postáť asi 10 minút. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu.
- 2
Medzitým pripravíme kapustu. Nakrájame ju na drobné rezance. Do väčšieho hrnca s hrubým dnom nasypeme kryštálový cukor a počkáme, kým skaramelizuje, teda získa krásnu zlatistú farbu. Vtedy doň vysypeme nakrájanú kapustu a za občasného miešania prikryté dusíme do zmäknutia. Občas podľa potreby podlejeme trochou vody. Nakoniec pridáme soľ a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.
- 3
Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 milimetre. Nakrájame ho na pásiky, dobre pomúčime a nakrájame na drobné fliačky. Fliačky vložíme do vriacej osolenej vody, premiešame, aby sa neprilepili o dno, a necháme asi 5 minút povariť na miernom ohni. Fliačky scedíme a vložíme do misky, premiešame spolu s kúskami masla, aby sa nezlepili.
- 4
Nakoniec fliačky naaranžujeme na tanier, posypeme karamelizovanou kapustou. Dochutíme práškovým cukrom a mletou škoricou.
Tiež fliačky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu