Kapustové fliačky
Kapustové fliačky

Domáce kapustové fliačky so škoricou

Jana Štrbková
Medové motúzy, 24. septembra 2022
Domáce kapustové fliačky so škoricou
Foto: Martin Štrbka

Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú prevoňané škoricou.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na domáce fliačky:
150 g
200 g
2 ks
1 ČL
120 ml vlažná
Na omastenie fliačkov:
50 g
Na karamelizovanú kapustu:
1/2 ks (mladá)
3 PL
 štipka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme obe múky, pridáme vajíčka, soľ a postupne za stáleho miešania pridávame vlažnú vodu. Rukou vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme postáť asi 10 minút. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu.

  2. 2

    Medzitým pripravíme kapustu. Nakrájame ju na drobné rezance. Do väčšieho hrnca s hrubým dnom nasypeme kryštálový cukor a počkáme, kým skaramelizuje, teda získa krásnu zlatistú farbu. Vtedy doň vysypeme nakrájanú kapustu a za občasného miešania prikryté dusíme do zmäknutia. Občas podľa potreby podlejeme trochou vody. Nakoniec pridáme soľ a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.

  3. 3

    Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 milimetre. Nakrájame ho na pásiky, dobre pomúčime a nakrájame na drobné fliačky. Fliačky vložíme do vriacej osolenej vody, premiešame, aby sa neprilepili o dno, a necháme asi 5 minút povariť na miernom ohni. Fliačky scedíme a vložíme do misky, premiešame spolu s kúskami masla, aby sa nezlepili.

  4. 4

    Nakoniec fliačky naaranžujeme na tanier, posypeme karamelizovanou kapustou. Dochutíme práškovým cukrom a mletou škoricou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia