Bryndzová polievka s kyslým mliekom
Človek sa učí celý život a niečo vždy vylepšuje.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 - 4 ks |
|
250 g |
|
600 ml (zakysanka) |
|
150 g |
|
5 ks |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
1,5 KL |
|
1 PL nakrájaný |
|
(dobrovoľné) |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do hrnca s vodou, novým korením a bobkovým listom. Osolíme. Kto chce môže pridať kožu zo slaniny. Nie je nutná, no polievka bude lepšie voňať. Varíme toľko, aby boli zemiaky mäkké. Nejakých 13 až 15 minút podľa veľkosti nakrájaných zemiakov.
- 2
Počas varenia zemiakov si do nádoby nalejeme zakysané mlieko a s bryndzou, rascou, paprikou aj múkou rozmixujeme do hladka.
- 3
Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme z hrnca nové korenie, bobkový list a kožu zo slaniny. Obsah nádoby s bryndzou vlejeme do hrnca a varíme asi 11minút. Na koniec varenia pridáme nasekaný kôpor, zamiešame a odstavíme hrniec zo sporáku. Dobrú chuť.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Polievka musí byť neskutočne dobrá, super recept. Ďakujeme.