Zemiakové placky
Zemiakové placky

Placky so zemiakmi a cibuľou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 16:08

Tieto placky sú jednoduché a sýte. Ich chuť je poctivá, domáca a nenáročná – pripomenie časy, keď sa varilo zo základných surovín, ale Zobraziť celý popisTieto placky sú jednoduché a sýte. Ich chuť je poctivá, domáca a nenáročná – pripomenie časy, keď sa varilo zo základných surovín, ale s láskou.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
3 PL
1 ČL
1/3 ČL
1/2 ČL
Na vyprážanie:
100 ml



Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Necháme ich chvíľu postáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú vodu.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak olúpeme a nastrúhame alebo nasekáme nadrobno.

  3. 3

    Do misky dáme nastrúhané zemiaky, cibuľu, cesnak, pridáme vajce, múku, soľ, korenie a majorán. Dobre premiešame, aby vznikla hustejšia zmes.

  4. 4

    Na panvici rozohrejeme olej.

  5. 5

    Lyžicou kladieme na panvicu kôpky, ktoré rozotrieme na tenšie placky.

  6. 6

    Smažíme ich z oboch strán dozlatista, približne 3–4 minúty z každej strany.

  7. 7

    Hotové placky položíme na papierové utierky, aby sa odsal prebytočný olej.

  8. 8

    Podávame teplé – samotné, s kyslým mliekom, kyslou smotanou alebo ako prílohu k mäsu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja si tú cibuľu dopredu trochu popražím, je lepšia ako keď sa dá surová, cesnak nie, ten len rozotriem......