Placky so zemiakmi a cibuľou
Tieto placky sú jednoduché a sýte. Ich chuť je poctivá, domáca a nenáročná – pripomenie časy, keď sa varilo zo základných surovín, ale Zobraziť celý popisTieto placky sú jednoduché a sýte. Ich chuť je poctivá, domáca a nenáročná – pripomenie časy, keď sa varilo zo základných surovín, ale s láskou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Necháme ich chvíľu postáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú vodu.
- 2
Cibuľu a cesnak olúpeme a nastrúhame alebo nasekáme nadrobno.
- 3
Do misky dáme nastrúhané zemiaky, cibuľu, cesnak, pridáme vajce, múku, soľ, korenie a majorán. Dobre premiešame, aby vznikla hustejšia zmes.
- 4
Na panvici rozohrejeme olej.
- 5
Lyžicou kladieme na panvicu kôpky, ktoré rozotrieme na tenšie placky.
- 6
Smažíme ich z oboch strán dozlatista, približne 3–4 minúty z každej strany.
- 7
Hotové placky položíme na papierové utierky, aby sa odsal prebytočný olej.
- 8
Podávame teplé – samotné, s kyslým mliekom, kyslou smotanou alebo ako prílohu k mäsu.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu