Domáca kuracia polievka s haluškami
Tradičná slovenská polievka s kúskami kuracieho mäsa, koreňovou zeleninou, hráškom a jemnými haluškami z vajec a múky. Dochutená slepačím bujónom a čerstvou petržlenovou Zobraziť celý popisTradičná slovenská polievka s kúskami kuracieho mäsa, koreňovou zeleninou, hráškom a jemnými haluškami z vajec a múky. Dochutená slepačím bujónom a čerstvou petržlenovou vňaťou pre vôňu a farbu. Výživná, hrejivá a vhodná pre celú rodinu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na polievku: | |
400 g (napr. stehno, prsia, s kosťou alebo bez) |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1,5 l |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Na halušky: | |
1 ks |
|
4 PL |
|
štipka |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso opláchneme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme mäso a opečieme ho z každej strany do biela. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Prisypeme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme slepačí bujón a soľ. Privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme zakryté 25–30 minút, kým zelenina a mäso nezmäknú. Pridáme hrášok a varíme ďalších 5 minút.
- 2
Medzitým pripravíme halušky: zmiešame vajce, múku, soľ a podľa potreby trochu vody na husté cesto. Pomocou lyžičky alebo haluškára hádžeme malé kúsky cesta do vriacej polievky. Varíme ešte 3–4 minúty, kým halušky vyplávajú a sú hotové. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a jemne premiešame. Podávame teplé.
Tiež kuracia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu