Kuracia polievka
Kuracia polievka

Domáca kuracia polievka s haluškami

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 11:33

Tradičná slovenská polievka s kúskami kuracieho mäsa, koreňovou zeleninou, hráškom a jemnými haluškami z vajec a múky. Dochutená slepačím bujónom a čerstvou petržlenovou Zobraziť celý popisTradičná slovenská polievka s kúskami kuracieho mäsa, koreňovou zeleninou, hráškom a jemnými haluškami z vajec a múky. Dochutená slepačím bujónom a čerstvou petržlenovou vňaťou pre vôňu a farbu. Výživná, hrejivá a vhodná pre celú rodinu.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na polievku:
400 g (napr. stehno, prsia, s kosťou alebo bez)
2 PL
1 ks
2 ks
1/2 ks
1 ks
1,5 l
1 ks
100 g
1 ČL
2 PL
Na halušky:
1 ks
4 PL
štipka
1-2 PL



Postup

  1. 1

    Kuracie mäso opláchneme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme mäso a opečieme ho z každej strany do biela. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Prisypeme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme slepačí bujón a soľ. Privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme zakryté 25–30 minút, kým zelenina a mäso nezmäknú. Pridáme hrášok a varíme ďalších 5 minút.

  2. 2

    Medzitým pripravíme halušky: zmiešame vajce, múku, soľ a podľa potreby trochu vody na husté cesto. Pomocou lyžičky alebo haluškára hádžeme malé kúsky cesta do vriacej polievky. Varíme ešte 3–4 minúty, kým halušky vyplávajú a sú hotové. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a jemne premiešame. Podávame teplé.

Diskusia k receptu