Bryndzové halušky
Chutné halušky s bryndzovou omáčkou.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na cesto. Necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je veľmi husté, pridáme trochu mlieka podľa potreby.
- 2
Pripravíme omáčku. Do zohriateho mlieka primiešame bryndzu a potom smotanu.
- 3
Slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.
- 4
V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme 3 - 5 minút (podľa veľkosti halušiek). Uvarené halušky scedíme pomocou sitka.
- 5
Horúce halušky zmiešame s bryndzovou omáčkou a na tanieri posypeme opečenou slaninou.
Tiež bryndzové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu