Bryndzové halušky
Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

alica7 - fotkaalica7, včera 20:11
Bryndzové halušky
Foto: alica7

Chutné halušky s bryndzovou omáčkou.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
4 g
1 ks
Bryndzová omáčka:
250 g
50 g
50 g
Navrch:



Postup

  1. 1

    Zmiešame suroviny na cesto. Necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je veľmi husté, pridáme trochu mlieka podľa potreby.

  2. 2

    Pripravíme omáčku. Do zohriateho mlieka primiešame bryndzu a potom smotanu.

  3. 3

    Slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.

  4. 4

    V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme 3 - 5 minút (podľa veľkosti halušiek). Uvarené halušky scedíme pomocou sitka.

  5. 5

    Horúce halušky zmiešame s bryndzovou omáčkou a na tanieri posypeme opečenou slaninou.

Diskusia k receptu