Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm. Výborne chutí teplý aj studený, s jednoduchým zeleninovým šalátom či kyslou uhorkou.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Prebytočnú vodu z nich mierne vyžmýkame.
- 2
Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak pretlačíme.
- 3
V miske zmiešame nastrúhané zemiaky, tvaroh, cibuľu, cesnak, vajcia, mlieko a múku. Dochutíme soľou, korením a majoránom.
- 4
Zmes dobre premiešame.
- 5
Plech alebo zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
- 6
Hmotu rovnomerne rozotrieme do formy a uhladíme povrch.
- 7
Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C približne 45 minút, kým nie je povrch zlatistý a chrumkavý.
- 8
Necháme pár minút odstáť, potom krájame.
Tiež zemiakový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu