
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Ladies in red - Krevety v omáčke z červeného karí a kokosového mlieka
Pre mna najoblubenejsie jedlo z thajskej kuchyne. Vsetky, rybacie aj masove, variacie tohto jedla...

Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...

Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...

Polievka z krabích tyčiniek
Postup prípravy tejto polievky je veľmi jednoduchý, najčastejšie ju robím na chladnejšie jesenné a zimné dni....

Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Grilované krevety
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

Paella
Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami
Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

Paella s morskými plodmi
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

Mušle v omáčke – buzara
Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a...

Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...

Grilovaný filet z pražmy so slávkami
Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

Ostrý kalmár
Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...