Plody mora (recepty chronologicky)

prazdny

Polievka z krabích tyčiniek

Polievky

Postup prípravy tejto polievky je veľmi jednoduchý, najčastejšie ju robím na chladnejšie jesenné a zimné dni....

prazdny

Špagety s kalamármi a cherry paradajkami

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou

Predjedlá

Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....

prazdny

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom

Hlavné jedlá

Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

prazdny

Lobster spaghetti

Hlavné jedlá

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

prazdny

Grilované krevety

Hlavné jedlá

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

prazdny

Krevety na grile s grilovaným baklažánom

Hlavné jedlá

Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

prazdny

Paella

Hlavné jedlá

Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...

prazdny

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami

Hlavné jedlá

Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

prazdny

Paella s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

prazdny

Mušle v omáčke – buzara

Hlavné jedlá

Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a...

prazdny

Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

Hlavné jedlá

V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...

prazdny

Grilovaný filet z pražmy so slávkami

Hlavné jedlá

Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

prazdny

Slávky s dusenou jarnou zeleninou

Večera

Varí: Branislav Štálnik

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Ostrý kalmár

Hlavné jedlá

Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

prazdny

Krevety na cibuľke

Hlavné jedlá

Za krásnu fotku ďakujeme používateľke Varecha. sk @michsamant :-)

Plody mora