Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Richard Danis
šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove v Bratislave, 23. septembra 2009
šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove v Bratislave, 23. septembra 2009
Foto: Pravda, Ivan Majerský
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú mrkvu povaríme vo vode, vyberieme. Do mrkvovej šťavy pridáme pomarančovú šťavu, glukózový sirup a redukujeme. Do vzniknutej omáčky vložíme mrkvu, a necháme ju glazovať.
- 2
Hrebenatky osolíme, okoreníme, obalíme v kakaovom masle a opečieme na rozpálenom grile alebo panvici do zlata.
- 3
Hotové hrebenatky podávame s glazovanou baby mrkvou, kumkvátmi, ochutíme sladovkovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu