Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou

Richard Danis
šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove v Bratislave, 23. septembra 2009
Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
1 dl
1 dl
10 g
10 g
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu povaríme vo vode, vyberieme. Do mrkvovej šťavy pridáme pomarančovú šťavu, glukózový sirup a redukujeme. Do vzniknutej omáčky vložíme mrkvu, a necháme ju glazovať.

  2. 2

    Hrebenatky osolíme, okoreníme, obalíme v kakaovom masle a opečieme na rozpálenom grile alebo panvici do zlata.

  3. 3

    Hotové hrebenatky podávame s glazovanou baby mrkvou, kumkvátmi, ochutíme sladovkovým olejom.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Videorecepty, Japonská kuchyňa, Predjedlá, Oprážané

Diskusia k receptu


Jeden komentár
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Hrebenatky,kumkváty a sladovkový olej. Je to dostupné aj pre kuchárky z varechy? Nikdy som takéto výrazy nepočula.