Foto: sjuz
Máme radi krevety, a v mraziaku sa vždy nejaké nájdu. Viem, že to nie sú čerstvé - to je iné kafe:), ale keďže takú Zobraziť celý popisMáme radi krevety, a v mraziaku sa vždy nejaké nájdu. Viem, že to nie sú čerstvé - to je iné kafe:), ale keďže takú možnosť nemáme, robíme čo môžeme:) Dávame si ich ako chuťovku k poháru vínka.
príprava
Postup
-
1
Krevety rozmrazíme - môžeme opláchnuť pod vlažnou tečúcou vodou v sitku. Na panvici alebo vo woku si rozohrejeme olej s polovicou masla. Vhodíme riadne odkvapkané krevety, a za miešania smažíme, kým nezružovejú a nechytia zlatavú farbu. Zmiernime plameň, vhodíme ešte zvyšok masla, osolíme, okoreníme a vytlačíme šťavu z citróna. premiešame a odstavíme. Do hotových kreviet primiešame posekanú čerstvú petržlenovú vňať.
čas sa nedá presne určiť, podľa toho aký máš druh a veľkosť sa robia 5 - 12 minút. Keď ti zružovejú , môžeš ich odstaviť , lebo potom by už tvrdli. To je viac - menej podľa vzhľadu.