Paella s morskými plodmi

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009

Suroviny

2 strúčiky
12 ks
12 ks
4 PL
2 g
1 KL
500 g
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

  2. 2

    Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a slávky v ňom krátko opekáme, kým sa neotvoria. Pridáme ráčiky a tiež ich opečieme.

  3. 3

    Potom všetko vyberieme a uložíme do tepla. Na tuku necháme urestovať cibuľu a cesnak. Prisypeme šafran s mletou paprikou a pridáme bobkový list, soľ a korenie.

  4. 4

    Primiešame ryžu a opečieme ju. Potom prilejeme zohriaty vývar. Necháme asi 25 minút dusiť na miernom ohni, osolíme, okoreníme.

  5. 5

    Na hotovú ryžu rozdelíme mušle a ráčiky a posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu