Postup
-
1
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.
- 2
Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a slávky v ňom krátko opekáme, kým sa neotvoria. Pridáme ráčiky a tiež ich opečieme.
- 3
Potom všetko vyberieme a uložíme do tepla. Na tuku necháme urestovať cibuľu a cesnak. Prisypeme šafran s mletou paprikou a pridáme bobkový list, soľ a korenie.
- 4
Primiešame ryžu a opečieme ju. Potom prilejeme zohriaty vývar. Necháme asi 25 minút dusiť na miernom ohni, osolíme, okoreníme.
- 5
Na hotovú ryžu rozdelíme mušle a ráčiky a posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cs.wikipedia.org/wiki/Paella...