Foto: matavarecha
Ideálne na ľahkú večeru vo dvojici (keď deti spia) hihi..... tieto malé potvorky majú nízky obsah tuku a málo kalórií a sú plné Zobraziť celý popisIdeálne na ľahkú večeru vo dvojici (keď deti spia) hihi..... tieto malé potvorky majú nízky obsah tuku a málo kalórií a sú plné proteínov, selénu, železa a kalcia, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny . Inšpirovala som sa Luciou (Loulou)
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé by boli najlepšie ale aj mrazené je problém dostať. Zmrazené krevety ponoríme na 8 minút do teplej vody ( nie vriacej) aby sa rozmrazili a osušíme na papierovej utierke. Na olivovom oleji si ošmahneme neolúpané len rukou popučené strúčiky cesnaku. Pridáme osušené krevety pridáme asi 1 cm bylinkového a cesnakového masla a dusíme asi 10 min. Nesolíme, lebo maslá obsahujú už soľ. Podávame s pečivom, ktoré namáčame v bylinkovej šťave. Pohár vínka a môžeme papať
- 2
krevety osušíme na pepierovej utierke
- 3
na olivovom oleji si ošmahneme len rukou popučené strúčiky cesnaku
- 4
pridáme krevety
- 5
pridáme bylinkové a cesnakové maslo a dusíme
- 6
maslá teraz dostať aj od RAJA
- 7
a hotovo
- 2
Diskusia k receptu