Špagety s kalamármi a cherry paradajkami

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí Zobraziť celý popis Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
200 g
1 ks
2 strúčiky
3 PL
1 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej. Pridáme očistené a na hrubšie kolieska nakrájané kalmáre a rozpolené cherry paradajky a krátko restujeme. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, čili papričku zbavenú semienok a nakrájanú nadrobno.

  2. 2

    Ochutíme soľou, čiernym korením a ďalej restujeme asi 3 minúty. Podlejeme bielym vínom a varíme, kým sa víno neodparí. Na záver pridáme uvarené špagety, petržlenovú vňať, premiešame a servírujeme.

  3. 3

    Pred podávaním jedlo ešte pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia