Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Foto: Pravda, Ivan Majerský
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme olivovým olejom. Podávame s aioli, čiže cesnakovou majonézou, obľúbenou v Provensalsku, a s lososovým kaviárom.
- 2
Aioli si pripravíme zmiešaním majonézy so soľou, korením, rozmixovaným pečeným cesnakom, bazalkou a trochou citrónovej šťavy.
- 3
Náš tip: Kto nemá rád cesnak, môže aioli nahradiť bylinkovým maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu