Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom

redakcia - fotkaredakcia, 10. septembra 2009
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Foto: Pravda, Ivan Majerský
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme olivovým olejom. Podávame s aioli, čiže cesnakovou majonézou, obľúbenou v Provensalsku, a s lososovým kaviárom.

  2. 2

    Aioli si pripravíme zmiešaním majonézy so soľou, korením, rozmixovaným pečeným cesnakom, bazalkou a trochou citrónovej šťavy.

  3. 3

    Náš tip: Kto nemá rád cesnak, môže aioli nahradiť bylinkovým maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia