Foto: xd
Špagety mám veľmi rada a to aj vďaka tomu, že sú rýchle a ľahké na prípravu a ešte k tomu chutné. A presne také Zobraziť celý popisŠpagety mám veľmi rada a to aj vďaka tomu, že sú rýchle a ľahké na prípravu a ešte k tomu chutné. A presne také sú aj tieto krémové krevetové špagety :)
porcie
Suroviny
1 PL |
|
250 g |
|
2 PL |
|
3 strúčiky najemno nakrájané |
|
1/3 šálky |
|
250 ml |
|
|
|
podľa chuti |
|
250 g |
|
2 PL |
|
nastrúhaný |
|
|
Postup
-
1
Špagety uvaríme podľa návodu al dente.
- 2
V hlbokej panvici rozpálime olej a na vysokom plameni trochu opečieme krevety. Pridáme maslo. Keď sa rozpustí pridáme cesnak a miešame. Potom prilejeme biele víno a počkáme, kým sa trochu odparí (stále miešame). Pridáme smotanu a keď začne vrieť, stíšime plameň a za stáleho miešania počkáme, kým trochu zhustne. Osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu.
- 3
Uvarené špagety pridáme k omáčke a dobre zamiešame. Plameň máme stále stíšený, ešte ho nevypíname. Pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a opäť premiešame. Ak sa Vám zdá, že omáčka príliš zhustla, môžete pridať trochu vody zo špagiet. Vypneme plameň a na špagety nastrúhame parmezán. Trochu premiešame a pridáme ešte 1 lyžicu vňate. A opäť premiešame :D Podávame posypané trochou parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga ďakujem za radu, určite vyskúšam aj tak :)