Krémové krevetové špagety

xd - bez fotkyxd, 16. januára 2014
Krémové krevetové špagety
Foto: xd

Špagety mám veľmi rada a to aj vďaka tomu, že sú rýchle a ľahké na prípravu a ešte k tomu chutné. A presne také Zobraziť celý popisŠpagety mám veľmi rada a to aj vďaka tomu, že sú rýchle a ľahké na prípravu a ešte k tomu chutné. A presne také sú aj tieto krémové krevetové špagety :)

2
porcie

Suroviny

1 PL
250 g
2 PL
3 strúčiky najemno nakrájané
1/3 šálky
250 ml
podľa chuti
250 g
2 PL
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme podľa návodu al dente.

  2. 2

    V hlbokej panvici rozpálime olej a na vysokom plameni trochu opečieme krevety. Pridáme maslo. Keď sa rozpustí pridáme cesnak a miešame. Potom prilejeme biele víno a počkáme, kým sa trochu odparí (stále miešame). Pridáme smotanu a keď začne vrieť, stíšime plameň a za stáleho miešania počkáme, kým trochu zhustne. Osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu.

  3. 3

    Uvarené špagety pridáme k omáčke a dobre zamiešame. Plameň máme stále stíšený, ešte ho nevypíname. Pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a opäť premiešame. Ak sa Vám zdá, že omáčka príliš zhustla, môžete pridať trochu vody zo špagiet. Vypneme plameň a na špagety nastrúhame parmezán. Trochu premiešame a pridáme ešte 1 lyžicu vňate. A opäť premiešame :D Podávame posypané trochou parmezánu.

Diskusia k receptu

afataga
taliani hovoria, ze do cestovin s plodmi mora nepatri ani smotana ani syr, nabuduce vyskusaj a uvidis, co ti viac chuti
používateľ nemá avatar
xd
xd
@eviana vyskúšaj, mne to veľmi chutilo :)

@afataga ďakujem za radu, určite vyskúšam aj tak :)
amelie
krevety by som po opečení hneď vybrala a už ich viac nevarila, aby nechutili ako handry. môžeš ic pridať potom na hotové špagety:-)
používateľ nemá avatar
xd
xd
@amelie ako handry určite nechutili, ale určite by to bolo dobré aj tak, ako si napísala :)
laura851
Dala by som si kludne aj so smotanou a syrom :D na pizzu frutti di mare tiez ide syr...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia