
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

Svätý Peter so špenátovými tagliatelle
Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...

Kambala s jarnou cibuľkou
Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

Losos na pomarančovej šťave
Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a...

Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

Polievka z morskej tresky
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...

Dary mora na grile
Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom...

Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...

Makrely s chrenovou omáčkou
Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.

Filé zapečené s topeným syrom
Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.

Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

Pangasius na rýchlo
Na panvicu dáme trochu oleja, rozpálime ho a položíme naň fi lety, ktoré osolíme a okoreníme.

Praženica s rybacím mäsom
Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.

Losos na rošte
Lososa rozkrájaného na podkovy osolíme, okoreníme, potrieme olejom a položíme na rošt.

Sladkokyslá rybacia polievka
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.

Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...

Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

Rybí šalát
Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na...

Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...

Rybacie soté
Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, ...