Ryba na grécky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2-3 ks
4-5 zrnká
2-3 PL
100 g
1 konzerva
2 pl




Postup

  1. 1

    Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby opečieme dozlatista. Do misy nastrúhame na „jablkovom“ strúhadle zeleninu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na 2 – 3 PL oleja a pridáme postrúhanú zeleninu.

  2. 2

    Osolíme, pridáme vegetu, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného premiešania asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Podlejeme maslovým výpekom z rýb a asi 50 ml vody, aby sa zelenina nepriškvarila.

  3. 3

    Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a kečup a premiešame a asi 3 minúty prehrejeme. Na spodok misy uložíme trochu zo zeleninovej masy, na ňu uložíme opečené rybie filety, prikryjeme zvyšnou masou a podávame.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia