Pečené filé

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 PL
1/2 KL
2 krajce
2 KL
3 druhy
3 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s korením a bylinkami, do zmesi pridáme nakrájané filé, prikryjeme najmenej na 4 hodiny a necháme odstáť. Krajce chleba pokrájame na malé kocky. Rozpálime 4 PL oleja a krutóny opražíme dozlatista.

  2. 2

    Ešte teplé ich posypeme parmezánom a necháme vychladnúť. Šaláty umyjeme a necháme odkvapkať a osušiť. Na prípravu dressingu zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, cukor, korenie a zvyšný olivový olej, pridáme do šalátu a rozdelíme na taniere.

  3. 3

    Filé vyberieme z marinády a opečieme na panvici z oboch strán 2 – 3 minúty dozlatista. Osolíme ich a okoreníme. Podávame okamžite s krutónmi a so šalátom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, , Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Ľahké obedy a večere

Diskusia k receptu