Špagety s lososom

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
150 g
1-2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme šťavu z 1 – 2 citrónov a vidličkou alebo metličkou našľaháme. Lososa nakrájame priečne na tenké plátky hrubé asi 0,5 cm, očistíme ďumbier a nakrájame ho na tenké kolieska, ktoré ešte na drobnejšie posekáme. V panvici si rozpálime olej, dáme naň posekaný ďumbier a po chvíľke plátky lososa.

  2. 2

    Opečieme krátko z jednej strany a hneď obrátime na druhú. Celé to trvá asi 2 minúty. Medzitým zlejeme špagety, ktoré nesmú byť rozvarené. Nakoniec naberieme špagety na tanier, polejeme ich pripravenou omáčkou, ktorá sa nevarí, a k tomu dáme pár plátkov lososa.

  3. 3

    Môžeme ozdobiť zeleným lístočkom bazalky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia