2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme šťavu z 1 – 2 citrónov a vidličkou alebo metličkou našľaháme. Lososa nakrájame priečne na tenké plátky hrubé asi 0,5 cm, očistíme ďumbier a nakrájame ho na tenké kolieska, ktoré ešte na drobnejšie posekáme. V panvici si rozpálime olej, dáme naň posekaný ďumbier a po chvíľke plátky lososa.
- 2
Opečieme krátko z jednej strany a hneď obrátime na druhú. Celé to trvá asi 2 minúty. Medzitým zlejeme špagety, ktoré nesmú byť rozvarené. Nakoniec naberieme špagety na tanier, polejeme ich pripravenou omáčkou, ktorá sa nevarí, a k tomu dáme pár plátkov lososa.
- 3
Môžeme ozdobiť zeleným lístočkom bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu