Losos s bylinkami a pečenými zemiakmi fotorecept
Foto: ketty3811
Tento recept robil tuším minulý týždeň Zdenek Pohlreich vo svojej relácii.Zapáčil sa mi,tak som ho vyskúšala.Doma chutilo,tak ho sem pridávam,aby som naňho nezabudla a Zobraziť celý popisTento recept robil tuším minulý týždeň Zdenek Pohlreich vo svojej relácii.Zapáčil sa mi,tak som ho vyskúšala.Doma chutilo,tak ho sem pridávam,aby som naňho nezabudla a možno sa niekomu bude hodiť.Je naozaj rýchly...:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny...
-
2
Lososa narežeme na porcie,v mojom prípade na polovicu.Osolíme a okoreníme.
-
3
Cesnak nakrájame a opečieme na oleji.
-
4
Bylinky nakrájame...
-
5
Zmiešame s opečeným cesnakom a šťavou z citrona...
-
6
Filety v tejto marináde obalíme,ja som to tam nechala chvíľu postáť.
-
7
Medzitým si olúpeme zemiaky uvarené v šupke a nakrájame ich na kolieska.Dáme ich opekať na troške oleja.Na záver pridáme petržlenovú vňať.
-
8
Lososa dáme na panvicu kožou dole(kožu trochu utrieme servítkou)a opekáme z každej strany asi 2 minútky.Spolu 8 minút.
-
9
Po upečení vlejeme do výpeku(ak by tam bolo veľa oleja,tak treba zliať) zvyšnú marinádu a necháme prehriať.
-
10
Naložíme zemiaky,lososa a polejeme marinádou.Dobrú chuť.:-)
Diskusia k receptu