porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
2/3 hrnčeka |
|
Cesnaková omáčka: | |
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1/3 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme múku a do stredu urobíme jamku. Postupne prilievame vajce rozšľahané s pivom. Zmes šľaháme vidličkou, kým nevznikne tekuté cestíčko bez hrudiek. Na panvici rozohrejeme olej. Filé namáčame po jednom do cestíčka a zvyšky necháme odkvapkať. Potom filé obaľujeme v strúhanke. Rybu pražíme v oleji na stredne silnom ohni asi 2 minúty na každej strane do zlatista tak, aby sa dobre prepiekla.
- 2
Filé vyberieme z panvice, necháme odkvapkať na papierovej utierke a odložíme na teplé miesto. Takto pripravíme všetko filé. Podávame s cesnakovou omáčkou. Pripravíme si omáčku: zemiaky pokrájame na 1 cm kocky. Varíme ich v malom hrnci asi 8 minút alebo kým nezmäknú. Necháme ich odkvapkať.
- 3
Potom zemiaky preložíme do malej misky a vidličkou roztlačíme na kašu. Pridáme cesnak a vínny ocot a dôkladne premiešame. Ak treba, dochutíme. Po niekoľkých kvapkách pridávame olej a stále šľaháme, kým zmes nie je hladká a hustá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu