Polievka z morskej tresky

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 PL
1 ks
8 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym korením a na miernom ohni uvaríme domäkka. Uvarené rybie mäso vyberieme a odložíme do tepla.

  2. 2

    Rybí vývar zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja a hladkej múky. Pridáme očistený a na malé kocky pokrájaný zemiak, očistený a umytý ružičkový kel, trochu drvenej rasce, rozotrený cesnak a varíme 15-20 minút.

  3. 3

    Potom vložíme späť uvarené rybie mäso, necháme prejsť spolu varom pol minúty a odstavíme. Hotovú polievku dochutíme majoránom. Podávame s kockami čierneho chleba, ktorý sme opražili nasucho.

Diskusia k receptu