15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym korením a na miernom ohni uvaríme domäkka. Uvarené rybie mäso vyberieme a odložíme do tepla.
- 2
Rybí vývar zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja a hladkej múky. Pridáme očistený a na malé kocky pokrájaný zemiak, očistený a umytý ružičkový kel, trochu drvenej rasce, rozotrený cesnak a varíme 15-20 minút.
- 3
Potom vložíme späť uvarené rybie mäso, necháme prejsť spolu varom pol minúty a odstavíme. Hotovú polievku dochutíme majoránom. Podávame s kockami čierneho chleba, ktorý sme opražili nasucho.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu