Ryby morské (recepty chronologicky)

prazdny

Filety zapekané s paradajkami

Hlavné jedlá

Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

prazdny

Pečené filé

Hlavné jedlá

Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

prazdny

Losos na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

prazdny

Varený losos s kôprovým dressingom

Hlavné jedlá

Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Rybie filé na tmavom pive

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Makrely v omáčke

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Tagliatelle s údeným lososom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

prazdny

Ružový šalát

Cestoviny

Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

prazdny

Svätý Peter so špenátovými tagliatelle

Cestoviny

Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...

prazdny

Kambala s jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Placky s údeným lososom

Hlavné jedlá

Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

prazdny

Rybacia panvica s cukinou

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

prazdny

Losos na pomarančovej šťave

Hlavné jedlá

Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a...

prazdny

Tuniakové taštičky so špenátom

Hlavné jedlá

Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

prazdny

Lososové rizoto

Hlavné jedlá

Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

prazdny

Biftek zo žraloka po námornícky

Hlavné jedlá

Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

prazdny

Šproty so zemiakmi

Hlavné jedlá

Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

prazdny

Rybia pena so zelerom

Hlavné jedlá

Na dno nádoby položíme 3-4 vetvičky zeleru.

prazdny

Polievka z morskej tresky

Polievky

Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...

prazdny

Dary mora na grile

Hlavné jedlá

Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom...

prazdny

Diabolské špagety

Cestoviny

Špagety uvaríme obvyklým spôsobom.

prazdny

Tresčie závitky na diabolský spôsob

Hlavné jedlá

V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...

prazdny

Makrely s chrenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.

prazdny

Filé zapečené s topeným syrom

Hlavné jedlá

Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.

prazdny

Pangasius so syrom

V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

prazdny

Pangasius na rýchlo

Hlavné jedlá

Na panvicu dáme trochu oleja, rozpálime ho a položíme naň fi lety, ktoré osolíme a okoreníme.

prazdny

Nórska treska

Hlavné jedlá

Tresku umyjeme, osušíme, okoreníme korením na ryby a obalíme v múke.

prazdny

Praženica s rybacím mäsom

Olovrant

Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.

prazdny

Losos na rošte

Hlavné jedlá

Lososa rozkrájaného na podkovy osolíme, okoreníme, potrieme olejom a položíme na rošt.

prazdny

Sladkokyslá rybacia polievka

Polievky

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...

prazdny

Pikantná bryndza

Nátierky

Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

prazdny

Chrumkavá ryba

Hlavné jedlá

Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

prazdny

Kalamáre

Hlavné jedlá

Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.

Ryby morské