Domáca treska

zlota1 - bez fotkyzlota1, 9. januára 2016
Domáca treska
Foto: zlota1

Žijem v zahraničí a moja milovaná treska mi veľmi chýba.Preto som dlho hľadala dobrý recept,a tento je ozaj super,preto sa Vami oň chcem podeliť,aby ste aj vy mohli doma urobiť tresku exkluziv bez chemie a sóje,ktorá chutí ozaj skvelo.

1440 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 - 600 g (treskovitých rýb)
1 ks
1 - 2 ks
2 - 3 PL
1 fľ.
1 kelímok
2 - 3 PL
Na nálev:
1500 ml
150 ml
3 - 4 ks
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si najskôr nálev,do hrnca dáme vodu,prilejeme ocot,pridáme korenie a bobkový list,varíme samostatne aspon 5 minút.Po tomto čase pridáme rozmrazené rybie filety,ja som robila z tresky tmavej,kúpila som v Lidli.Rybu varíme v náleve 15 minút.

  2. 2

    Do druhého menšieho hrnčeka si nachystáme očistenú mrkvu,buď dve menšie,alebo jednu veľkú,povaríme v osolenej vode od bodu varu 4 minúty.Necháme spolu s rybou vychladnúť.

  3. 3

    Rybu rotlačíme vydliškou,alebo rozmixujeme,ako sa Vám lepšie pozdáva.Treba dávať pozor na možný obsah kostí vo filetoch.K zmixovanej rybe pridáme nastrúhanú uvarenú mrkvu,nadrobno a najemno nakrájanú cibuľu,horčicu 2-3 PL,treba potom ochutnať,kyslosť si môžte takto zregulovať sami,jeden biely jogurt a majonézu,množstvo je tiež na Vás,dá sa regulovať podľa toho,akú hustú chcete tresku mať,jogurt možte samozrejme vynechať,ja si ho tam dávam kôli šetreniu žlčníka,je to trochu odľahčené.Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti,a celú zmes ešte obohatíme 2-3 PL octu,tiež je na Vás koľko,ja som dala 3PL.


  4. 4

    A teraz to najťažšie..Tresku odložíme na 24 hod do chladničky odpočívať,je to to najťažšie ze celého receptu,vydržať!!Chute sa ale spola a bude lepšia ako z obchodu!!Dobrú chuť Vám želám.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Desiata, Olovrant, Šaláty, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aj môj syn si robí sám tresku. Chýba mu v zahraničí ako tebe. Pošlem mu tvoj recept, nech si ho môže vyskúšať.
1x trogar
@afataga , ja sa v rybách nevyznám (okrem šalátu z tresky a kyslých ruských sardiniek ich ani nejem). Vôbec by som nevedela posúdiť, aký čerstvý filet by nahradil to mrazené biele filé, z ktorého som šalát robievala. v Kauflande kupujeme len čerstvého lososa, ale toho vyberá manžel, pre mňa je to terra inkognita.
1x lianka