Foto: zlota1
Žijem v zahraničí a moja milovaná treska mi veľmi chýba.Preto som dlho hľadala dobrý recept,a tento je ozaj super,preto sa Vami oň chcem podeliť,aby Zobraziť celý popisŽijem v zahraničí a moja milovaná treska mi veľmi chýba.Preto som dlho hľadala dobrý recept,a tento je ozaj super,preto sa Vami oň chcem podeliť,aby ste aj vy mohli doma urobiť tresku exkluziv bez chemie a sóje,ktorá chutí ozaj skvelo.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 - 600 g (treskovitých rýb) |
|
1 ks |
|
1 - 2 ks |
|
2 - 3 PL |
|
1 fľ. |
|
1 kelímok |
|
|
|
|
|
2 - 3 PL |
|
Na nálev: | |
1500 ml |
|
150 ml |
|
3 - 4 ks |
|
6 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si najskôr nálev,do hrnca dáme vodu,prilejeme ocot,pridáme korenie a bobkový list,varíme samostatne aspon 5 minút.Po tomto čase pridáme rozmrazené rybie filety,ja som robila z tresky tmavej,kúpila som v Lidli.Rybu varíme v náleve 15 minút.
- 2
Do druhého menšieho hrnčeka si nachystáme očistenú mrkvu,buď dve menšie,alebo jednu veľkú,povaríme v osolenej vode od bodu varu 4 minúty.Necháme spolu s rybou vychladnúť.
- 3
Rybu rotlačíme vydliškou,alebo rozmixujeme,ako sa Vám lepšie pozdáva.Treba dávať pozor na možný obsah kostí vo filetoch.K zmixovanej rybe pridáme nastrúhanú uvarenú mrkvu,nadrobno a najemno nakrájanú cibuľu,horčicu 2-3 PL,treba potom ochutnať,kyslosť si môžte takto zregulovať sami,jeden biely jogurt a majonézu,množstvo je tiež na Vás,dá sa regulovať podľa toho,akú hustú chcete tresku mať,jogurt možte samozrejme vynechať,ja si ho tam dávam kôli šetreniu žlčníka,je to trochu odľahčené.Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti,a celú zmes ešte obohatíme 2-3 PL octu,tiež je na Vás koľko,ja som dala 3PL.
- 4
A teraz to najťažšie..Tresku odložíme na 24 hod do chladničky odpočívať,je to to najťažšie ze celého receptu,vydržať!!Chute sa ale spola a bude lepšia ako z obchodu!!Dobrú chuť Vám želám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kedysi som robievala tento šalát často. Teraz už vôbec nie. Namiesto krásneho bieleho filé z pravej tresky, ktoré sa tu už nikde kúpiť nedá, sa predáva čosi označené ako aljašská treska. Je to sivé a rybinou smrdí na kilometer. Pre mňa nejedlé, takže aj mne chýba treska, hoci som sa nikam nevysťahovala....
varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majoneze-kimlo/4629-re...
@sovka62 cerstve rybie filety maju v Metre, v Hypertescu a uz aj v Kauflande, aspon u nas
Vyskusala som a chuti fantasticky :)
da sa kupit aj prava treska na SK, biele filety, v lidli napr., ale musis pozerat aby tam nebolo pisane Aljašská, lebo ta aljašská je len lacna nahrazka pravej. pri pravej musis pocitat s vyssou cenou.