Lososové rizoto

redakcia - fotkaredakcia, 25. júla 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
450 g
5 PL
100 g
3 strúčiky
2 PL
1 l
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré urestujeme na zmesi masla a oleja spolu s mletým čiernym korením, rybím korením, soľou, vegetou a balzamikom.

  2. 2

    Zalejeme slepačím vývarom a varíme 20 minút na malom ohni. Na druhej panvici na rozpálenom oleji restujeme lososa nakrájaného na kocky asi 5 minút z každej strany.

  3. 3

    Pridáme citrónovú šťavu, horčicu a zalejeme asi 300 ml vývaru. Prevaríme a premiešame s uvarenou ryžou a nakrájaným pórom. Podávame s čerstvou zeleninou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Hlavné jedlá, Varené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu