Ryby morské (recepty chronologicky)

prazdny

Pečený losos

Hlavné jedlá

Zdravé a chutné jedlo.

prazdny

Rybie ihly starého námorníka

Večera

Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby...

prazdny

Námornícke fondue

Večera

V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...

prazdny

Fazuľkový šalát s tuniakom v oleji

Večera

Do šalátovej misy nalejeme ocot a olej, vložíme zmes posekaného majoránu, bazalky a petržlenovej vňate....

prazdny

Romantická treska

Hlavné jedlá

Pekáč vymastíme maslom, naň položíme plátky filé a na rybu poukladáme kúsky masla. Pekáč vložíme...

prazdny

Rybací nákyp so zemiakmi

Hlavné jedlá

Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...

prazdny

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

prazdny

Chrenová zapečená treska so syrom

Hlavné jedlá

Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...

prazdny

Šalát s lososom

Šaláty

Lososa nasolíme a opečieme vcelku. Nakrájame ho na kocky a obalíme v sezame.

prazdny

Rybie filé po viedensky

Hlavné jedlá

Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...

prazdny

Pangasius plnený špenátom

Hlavné jedlá

Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...

prazdny

Biftek z tuniaka

Hlavné jedlá

Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou...

prazdny

Najrýchlejšie cestoviny s tuniakom a kukuricou

Cestoviny

Tento recept je pre tých, čo chcú rýchlo jesť teplé jedlo. Ja si dám trošku...

prazdny

Zasnená ryba s citrusovou omáčkou

Hlavné jedlá

Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...

prazdny

Vysmážaná treska s kokjtejlsósom

Večera

Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....

prazdny

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita

Polievky

V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

prazdny

Zapečený pangasius

Hlavné jedlá

Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej...

prazdny

Šašlik (Шашлык)

Hovädzie mäso

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...

prazdny

Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

Raňajky

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Fašírka z mletého tuniaka

Olovrant

Najčastejšie ho pripravujem, ked je chladnička "priprázdna".

prazdny

Morská šťuka na vodnícky spôsob

Hlavné jedlá

Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

prazdny

Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé

Hlavné jedlá

Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do...

prazdny

Maškrta s lososom

Predjedlá

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.

prazdny

Krevety enchiladas

Hlavné jedlá

Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.

prazdny

Tvarohovo– lososová nátierka

Bezmäsité jedlá

Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...

prazdny

Lososový steak s pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

prazdny

Lososová polievka s kôprom

Polievky

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pražíme do zmäknutia. Potom...

prazdny

Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)

Predjedlá

Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....

prazdny

Surové plátky lososa

Hlavné jedlá

Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

prazdny

Rybacia polievka s cuketou

Polievky

Filé mierne osolíme, necháme ho odmraziť a trochu odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a v...

prazdny

Ambruzský šalát

Šaláty

Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Ryby morské