Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.
porcia
príprava
Postup
-
1
Bagetu prerežeme na polovičku a naplníme zmesou, ktorú sme pripravili z creme fraiche alebo smotany, kôpru, chrenu a horčice. Na dochutenie použijeme soľ a korenie. Do bagety naukladáme plátky lososa, avokáda a ozdobíme šalátom a citrónom.
- 2
Náš tip: Creme fraiche je hustý, mierne kyslý smotanový krém obsahujúci bakteriálne kultúry. Je však menej kyslý a menej viskózny ako kyslá smotana, obsahuje viac tuku (až 35 %), čo má v kuchyni isté výhody – dá sa napríklad vytvoriť pena.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu