Ambruzský šalát

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Ambruzský šalát
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
150 g
1 ks
1 ks
50 g
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme fazuľové struky. Ostatnú zeleninu nakrájame na primerane veľké rovnaké kúsky. Dáme spolu do misy, ochutíme, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a premiešame.

  2. 2

    Servírujeme s prudko opečeným čerstvým tuniakom alebo kúskami kvalitného konzervovaného tuniaka. Posypeme hoblinami parmezánu.

  3. 3

    Náš tip: Parmezán treba kupovať vcelku. Množstvo asi 20 dkg obvykle vystačí asi na týždeň pre 4-člennú rodinu. Strúhame ho zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame zabalený tesne do fólie v chladničke. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.

Diskusia k receptu

Vymazať
hanach
ukladám do KK. Len neviem či mi to tam pribudne nejak sa mi to nedarí, ale šalátik urobím. Mňamky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia