Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme fazuľové struky. Ostatnú zeleninu nakrájame na primerane veľké rovnaké kúsky. Dáme spolu do misy, ochutíme, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a premiešame.
- 2
Servírujeme s prudko opečeným čerstvým tuniakom alebo kúskami kvalitného konzervovaného tuniaka. Posypeme hoblinami parmezánu.
- 3
Náš tip: Parmezán treba kupovať vcelku. Množstvo asi 20 dkg obvykle vystačí asi na týždeň pre 4-člennú rodinu. Strúhame ho zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame zabalený tesne do fólie v chladničke. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu