Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do hlbšej misy. Osolíme, premiešame a necháme najmenej 20 minút odležať. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
- 2
Rybie filé takisto nakrájame na kocky, osolíme a usmažíme na oleji dozlatista. Kapustu rukami vytlačíme, preložíme do inej nádoby, pridáme pripravené jablká, filé, nakrájané šampiňóny, mierne osolíme, okoreníme a premiešame.
- 3
Ochutíme octom, cukrom, znovu premiešame a zase necháme chvíľu odstáť. Pred podávaním šalát posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu