Krevety enchiladas

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009

Suroviny

0,5 kg
2 ks
4 PL
5 ks
150 ml
2 KL
300 ml
6 PL
12 ks




Postup

  1. 1

    Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.

  2. 2

    Pridáme kečup, rajčiny, soľ, korenie a studenú vodu, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, znížime plameň na strednú veľkosť a dusíme 30 minút.

  3. 3

    V mixéri rozmixujeme zvyšok masla, múku, horúcu vodu a polovicu pripravenej omáčky. Vzniknutú kašu pridáme k zvyšku omáčky a varíme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Podľa potreby pridáme ešte trochu vody. Krevety zmiešame s 200 ml omáčky a necháme chvíľu marinovať.

  5. 5

    Vo veľkej panvici rozpálime olej a doň na niekoľko sekúnd namočíme tortilly. Hneď ich vyberieme a usušíme papierovým obrúskom.

  6. 6

    Usušené tortilly namočíme do omáčky, naplníme ich krevetovou zmesou, zrolujeme a pritlačíme konce tak, aby tortilly držali pohromade a zmes z nich nevytekala.

  7. 7

    Naplnené tortilly opatrne položíme do zapekacej misky, navrch nalejeme omáčku a zapečieme v rúre pri teplote 250 °C asi 15 minút.

  8. 8

    Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia