Postup
-
1
Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.
- 2
Pridáme kečup, rajčiny, soľ, korenie a studenú vodu, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, znížime plameň na strednú veľkosť a dusíme 30 minút.
- 3
V mixéri rozmixujeme zvyšok masla, múku, horúcu vodu a polovicu pripravenej omáčky. Vzniknutú kašu pridáme k zvyšku omáčky a varíme ďalších 10 minút.
- 4
Podľa potreby pridáme ešte trochu vody. Krevety zmiešame s 200 ml omáčky a necháme chvíľu marinovať.
- 5
Vo veľkej panvici rozpálime olej a doň na niekoľko sekúnd namočíme tortilly. Hneď ich vyberieme a usušíme papierovým obrúskom.
- 6
Usušené tortilly namočíme do omáčky, naplníme ich krevetovou zmesou, zrolujeme a pritlačíme konce tak, aby tortilly držali pohromade a zmes z nich nevytekala.
- 7
Naplnené tortilly opatrne položíme do zapekacej misky, navrch nalejeme omáčku a zapečieme v rúre pri teplote 250 °C asi 15 minút.
- 8
Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu