V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR ju považovali za svoju špecialitu. Vôbec im nevadilo, že Zobraziť celý popisV roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR ju považovali za svoju špecialitu. Vôbec im nevadilo, že polievku v roku 1945 do Nemecka privandrovali ruskí vojaci.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme do sklovita v oleji a pridáme pretlak a lyžicu vývaru. Varte asi 5 minút.
- 2
Potom pridáme pokrájané filé na kocky (strana cca 3 cm), uhorky na tenšie kolieska, soľ, bobkový list, mleté korenie, rajčiny bez šupiek pokrájané na malé kocky, horúci mäsový vývar, uhorkový nálev a všetko spolu varíme asi 10 minút.
- 3
Hotovú polievku dáme do tanierov, kde sme predtým vložili koliesko citróna, posekanú petržlenovú vňať, estragón a kôpor. Ak chcete, pridajte kapary a za lyžicu kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu