Bravčová panenka so šampiňónovým prelivom
Moja prvá cesta do zahraniča po revolúcii viedla do Paríža, tešila som sa ako malé decko...
Kapustníky/Zelníky/ z kyslej kapusty
Tento recept je z jednej kucharskej knihy od Nadi Konvalinkovej. A v tomto čase "zelníky " často...
Cesnaková polievka
Túto cesnakovú polievku je možné pripraviť iba ak robíte bryndzové halušky. No výsledok ale stojí za...
Kapor v dyme
K tomuto receptu je dobre mat originalnu piecku no vystacime si aj s inprovyzáciou. Recept pochadza z...
Šťuka na červeno
mám rada ryby a môj brat, rybár, ma nimi zásobuje. Dnes som si vytiahla...
Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky,...
Moje plnené kura
Plnené kura robím podľa seba, tak mi vyhovuje, je to ako malé prasiatko.
Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.
Fajšmekroví utopenci
Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky. Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako...
Lodičky na smotane
Recept mam do môjho znameho architekta Vlada je jednoduchy a relativne rychly
Utopenci ako ich robím ja
Veľa rokov sme bývali v Južných Čechách a tam som sa naučila jesť utopence, ktoré bývali v...
Kuracie prsia s broskyňami
Pre milovníkov mäsa v kombinácii s ovocím Robím to vtedy, keď mi po vykostení kuracích pŕs...
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...
Vyprážané kuracie prsia v jogurte
Tento recept mám už dlho, ale neviem od koho. Robím ho vždy vtedy, keď...
Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...
Pošírovaný losos so zelerovou kašou
Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie,...
Krémová mušľová polievka so šafranom
Na masle urestujeme koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak, zalejeme bielym vínom, pridáme šafran a...
Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...
Teľací Wiener schnitzel
Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.
Rýchla koložvárska kapusta
Ako asi každá pracovne vyťažená mamina, hľadám efektívne možnosti ako navariť rýchlo, chutne a lacno...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Bravčový rezeň so zelerom
Rezeň naklepeme, osolíme a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej, rezeň sprudka opečieme...
Panenka na hubách s jablkami
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme...
Morčacie mäso so zázvorom
Umyté rezne naklepeme, posypeme mletým zázvorom podľa chuti a borievkami a upečieme v horúcom tuku...
Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...
Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...
Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.
Utopenci špeciál
Srdce mi krvácí, rodinné tajemství předávané z generace na generaci přestalo být tajemstvím... nedá se...
Quiche - francúzsky koláč
Je dobrý teplý, aj na studeno. Najčastejšie ho robím na obed v sobotu, ku...