Gyros šalát

galka01 - fotkagalka01, 9. mája 2010
Gyros šalát
Foto: galka01

V jedno teplé, aprílové popoludnie sme grilovali kuracie prsia.Zabudli sme na pečivo, tak čo v rýchlosti zohnať? Od sestry som dostala kedysi dávno recept Zobraziť celý popisV jedno teplé, aprílové popoludnie sme grilovali kuracie prsia.Zabudli sme na pečivo, tak čo v rýchlosti zohnať? Od sestry som dostala kedysi dávno recept na výborný gyros šalát, ale recept akosi nie a nie nájsť.V tom momente som začala vytvárať podľa seba.....len podľa toho, ako som si zapamätala.....bol naozaj super....treba skúsiť. Musím ale dodať, že sestra mala recept z internetu...asi ho všetci poznáte.

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
3 ks
1 ks
1 viazanička
 podľa potreby na posypanie
250 ml
250 ml
150 ml
1 balíček
200 g
 podľa potreby
2 polievkové lyžice
1-2 stúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, prudko opečieme na olivovom oleji do zlatistá, pridáme polovičku balíčka korenia Gyros, podlejeme vodou a dusíme do mäkka...vodu necháme vypariť , tú nepotrebujeme. Hotové mäso necháme vychladnúť.

  2. 2

    Spolu zmiešame tatarskú omáčku, kyslú smotanu, strúčik cesnaku a zvyšnú časť korenia Gyros. Pripravíme si vlastne taký dresing. Všetku zeleninu si nakrájame na kocky a začíname vrstviť do väčšej misy.V akom poradí začnete ukladať zeleninu, to nechám na Vás....všetko treba pekne vrstviť, striedať zeleninu, mäso, kečup, dresing...atď...Môžete použiť aj iný druh zeleniny( veľmi dobrá je aj červená a biela kapusta, na krájaná na jemné razance)

  3. 3

    Nakoniec posypeme nakrájanou pažítkou a dáme do chladničky zachladiť.

    Gyros šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
určite vyskúšam ... šalátik vyzerá super ... slinky mi len tak tečú ... :)
svetluskkaa
dnes som ho robila,ale ja som to zmiešala všetko spolu.Bol dobrý,ale na budúce už určite nedám celé korenie Gyros.Je to dosť aromatické korenie a ak niekto nemá rád pikantné tak určite by som odporučila menej toho korenia
galka01
..svetluskkaa ahoj, nám to chutí také pikantnejšie, máme to radi...ale máš pravdu, nie je to vhodné pre každého, nie je problém ubrať korenia ....
1x rensaf
tatranka
Ten šalát je už na pohľad krásny.Verím,že aj tak výborne chutí.
raduzo
mnam šalát som urobil na obed chutil ,teším sa na zajtra ked sa odleží .budem ho robiť častejšie:-D dakujem za tip.
iboja
gyros mi chutí určite aj toto bude fajn....mäso s gyros korením som už robila ..alenie takto ,ukladám si
kristiiinka
Strúhaný syr eidam sa tam hodí tiež :) Ja to robievam takisto len tam dávam aj ten syr :)
dominika30
Mnamky ja mam tento salat velmi rada, ja vsak davam cinsku kapustu nie ladovy salat a taktiez davam kysle uhorky pokrajane na drobne kococky miesto salatovej uhorky + kukuricu a fazulky :)
verdanka12
Akurát dnes idem vyskúšať Váš recept. Už dlho mám naň chuť. Podľa mňa, je tento recept najlepší. Odporúčam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia