Foto: evusik
Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa urobiť storakým spôsobom. Ja ale robím mäsové Zobraziť celý popisDlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa urobiť storakým spôsobom. Ja ale robím mäsové rolády v parnom hrnci čo je dosť neobvyklé - snáď to niekoho inšpiruje.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
bravčové plecko rozrežeme na plát. Na dosku si dáme fóliu a na ňu uložíme plát - nemusí byť v celku, naklepeme a popritláčame k sebe tak aby v ňom neboli medzery. Posolíme, posypeme korením na pečené mäso, alebo iným korením podľa ľubovôle a červenou paprikou.
-
2
na plát mäsa položíme plátky šunky, párok, kyslé uhorky, vajíčka na tvrdo, slaninku nakrájanú na hranolky - to len preto aby sa mäso "premastilo" aj zvnútra, ale môžete dať hocičo iné, napr. klobásku, hríbikovú praženicu ....
-
3
roládu pomocou fólie zrolujeme a dobre postláčame, zabalíme ešte do jednej fólie tak aby nám konce fólie prečnievali a tie zatočíme ako solónku a ešte previažeme motúzom, aby nám počas parenia neutiekla všetka šťava - takže fóliou nešetrite. Parák nastavíme na 40 minút, ale záleží aj od veľkosti rolády.
-
4
Po ukončení parenia, mäso aj z fóliou opatrne preložte do pekáčika, konce fólie odstrihnite aby šťava vytiekla a môžete podávať. Zistíte že mäso je veľmi šťavnaté a krehké a veľmi, veľmi chutné, aj keď bez farby - takže ja ho ešte strčím na 10 minút do trúby zapiecť, ale to ozaj len kôli farbe. Do pekáčika pridám cibuľu a celý cesnak v šupke a nechám zapiecť. Roláda je výborná teplá zo zemiakovou kašou a šalátom ale aj studená len tak s chlebou natretým s masťou a cibuľou z výpeku.
ZEPTERACI URCITE SA TU NAJDETE NEJAKY A PRIVITALA BY SOM NEJAKE RECEPTY. ČO VY NA TO?
podobne robim aj roladu z mleteho morcacieho masa ale tu ukladam do pozdlznej silikonovej formy, ktora sa mi akurat vmesti do parneho hrnca a foliu pouzijem len na vrch formy, mam to odskusane, funguje to na 100%, zelam pekny den vsetkym:-)
kuracie rolky robím aj ja a v paráku sa robia oveľa, oveľa lepšie ako klasicky v rúre a sú aj krajšie na pohľad :-)
varecha.pravda.sk/recepty/minirolady-z-kuracieho-masa-fot...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-plnene-na-pare-robene-f...
@altyn verím, že kúpu neoľutuješ, aký máš Tefal? Ja mám Tefal VitaCuisiíne a teším sa aj ja na nové receptíky
www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&...