Mäsová roláda v parnom hrnci fotorecept

evusik - fotkaevusik, 9. mája 2010
Mäsová roláda v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: evusik

Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa urobiť storakým spôsobom. Ja ale robím mäsové Zobraziť celý popisDlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa urobiť storakým spôsobom. Ja ale robím mäsové rolády v parnom hrnci čo je dosť neobvyklé - snáď to niekoho inšpiruje.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
2-3 ks
2-3 ks
2-3 ks




Postup

  1. 1

    bravčové plecko rozrežeme na plát. Na dosku si dáme fóliu a na ňu uložíme plát - nemusí byť v celku, naklepeme a popritláčame k sebe tak aby v ňom neboli medzery. Posolíme, posypeme korením na pečené mäso, alebo iným korením podľa ľubovôle a červenou paprikou.

    Mäsová roláda v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na plát mäsa položíme plátky šunky, párok, kyslé uhorky, vajíčka na tvrdo, slaninku nakrájanú na hranolky - to len preto aby sa mäso "premastilo" aj zvnútra, ale môžete dať hocičo iné, napr. klobásku, hríbikovú praženicu ....

    Mäsová roláda v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    roládu pomocou fólie zrolujeme a dobre postláčame, zabalíme ešte do jednej fólie tak aby nám konce fólie prečnievali a tie zatočíme ako solónku a ešte previažeme motúzom, aby nám počas parenia neutiekla všetka šťava - takže fóliou nešetrite. Parák nastavíme na 40 minút, ale záleží aj od veľkosti rolády.

    Mäsová roláda v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po ukončení parenia, mäso aj z fóliou opatrne preložte do pekáčika, konce fólie odstrihnite aby šťava vytiekla a môžete podávať. Zistíte že mäso je veľmi šťavnaté a krehké a veľmi, veľmi chutné, aj keď bez farby - takže ja ho ešte strčím na 10 minút do trúby zapiecť, ale to ozaj len kôli farbe. Do pekáčika pridám cibuľu a celý cesnak v šupke a nechám zapiecť. Roláda je výborná teplá zo zemiakovou kašou a šalátom ale aj studená len tak s chlebou natretým s masťou a cibuľou z výpeku.

    Mäsová roláda v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

michsamant
Tento parny hrnec mi uz kamaratka spominala a chvalila ho....musim sa tu po nom pozriet. Roladka vyzera velmi chutne
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
To je fantastický nápad!! Používam parný hrniec len na zeleninu, prípadne, keď chcem z ovocia narýchlo urobiť pyré. Takto spracovať mäso ma nikdy nenapadlo. Fóliu používaš klasickú, potravinársku?
evusik
@jo ja som začala z rybami, potom z kuracími prsami a ak máš k parnému hrncu aj misku na ryžu tak ja do nej dám okorenené kuracie prsia a za 15 minút sú hotové a ešte aj šťava ktorú mäso pustí mi zostane v miske, samozrejme zelenina a zemiaky sa robia spolu takže za 20 minút mám navarené. No a od kuracieho som prešla na bravčové, tak trochu som experimentovala a celkom to vyšlo. Kto varí v parnom hrnci vie, že zelenina, zemiaky a hlavne mäso chutia oveľa oveľa lepšie, sú jemnejšie, šťavnatejšie majú výraznejšiu chuť. parný hrniec každému vrele odporúčam
evusik
a čo sa týka fólie tak používam klasickú potravinársku, len je dobré roládu obtočiť viac krát, prípadne použiť varné vrecká
zitar
Evusik, dobre si urobila, že si ten recept zverejnila, ja tiež používam parný hrniec a dobrý je akýkoľvek nový nápad. Dúfam, že ich dáš aj viac.
jezibabka1
@evusik dobre si urobila, že si sem recept dala, vyzerá super! Uvažujem tiež, že kúpim parný hrniec, kamoška ho má a je s ním maximálne spokojná a jedla som zeleninu aj kurča u nej a bolo fakt vynikajúce
1andy
NO JA PARNY HRNIEC NEMAM ALE MAM HRNCE ZEPTER A CELU ZOSTAVU KDE SA DA POSKLADAT TAKZVANY KOMIN NA VARENIE V PARE TAK TO ASI SKUSIM TAM.
ZEPTERACI URCITE SA TU NAJDETE NEJAKY A PRIVITALA BY SOM NEJAKE RECEPTY. ČO VY NA TO?
hannah22
evusik vďaka za receptík, konečne naberiem odvahu a kúpim parný hrniec, fajn teším sa ... :))
zitar
Hannah22, ten parný hrniec kúp, vrele odpoťúčam. Alebo čo tak dať typ deťom ako darček na nejaký sviatok?
bibia1
receptík je veľmi fajný, ak sa môžem spýtať, tá fólia má aký význam? Zatiaľ som ju nepoužila, ale rada sa priučím - ďakujem :)
evusik
@bibia1 tá fólia má ten význam, že drží roládu aby sa nerozpadla, je to to isté ako keď do rúry použiješ alobal alebo roládu zaviažeš motúzom... inak sa ti roláda rozpadne - rozíde.... mám to vyskúšané
nadia56
@Evusik ,vyborny recept, mas to pekne spravene, ja v parnom hrnci robim len kuracie roladky,male, pouzivam kuracie prsia a presne tak isto ich naplnene balim - kazdu porciu - do folie ako ty,
podobne robim aj roladu z mleteho morcacieho masa ale tu ukladam do pozdlznej silikonovej formy, ktora sa mi akurat vmesti do parneho hrnca a foliu pouzijem len na vrch formy, mam to odskusane, funguje to na 100%, zelam pekny den vsetkym:-)
evusik
@nadia56 ďakujem, túto roládu som robila ešte v mojom prvom paráku, tera mám druhý a v tom mám tiež podlhovastú nádobu v ktorej robím mleté mäso, plnku a podobné jedlá...
kuracie rolky robím aj ja a v paráku sa robia oveľa, oveľa lepšie ako klasicky v rúre a sú aj krajšie na pohľad :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/minirolady-z-kuracieho-masa-fot...

 varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-plnene-na-pare-robene-f...
altyn
@evusik už som aj ja šťastným majiteľom paráku... :-))))))))))))) Tak len pridávaj recepty aby som mohol chutne vyvárať, lebo doteraz som na tie krásne recepty len žiadostivo pozeral. :-)))))))))))))))
evusik
jéj @altyn tak to je super, a aký parák si si kúpil? .... no ja sa zas teším na tvoje recepty, nejaká nová inšpirácia by sa zišla.... a pribudli aj nové varecháčky s parným hrncom tak sa máme na čo tešiť :-)
altyn
Značka je TEFAL a sú tam aj 4 naparovacie hrnčeky. Bol dosť drahý, no verím že sa mi investícia vráti. A mám z neho veľkú radosť. :-)))
evusik
už sa teším keď ho odfotíš a uvidíme ho v akcii :-)))
bibia1
@evusik veľmi pekne ďakujem za odpoveď, určite vyskúšam aj tvoje roládky, všetky vyzerajú lákavo.
@altyn verím, že kúpu neoľutuješ, aký máš Tefal? Ja mám Tefal VitaCuisiíne a teším sa aj ja na nové receptíky
altyn
@bibia1 asi máme rovnaké. S tromi poschodiami a štyrmi pohárikmi. Kúpil som ho včera. :-)))
altyn
@bibia1 tak iba názov má rovnaký. Raz možno pofotím niečo a pridám jeho obrázok do receptu. :-)))
bibia1
@altyn ja som trošku pátrala a našla som aj ten tvoj parný hrniec, je to určite novinka, lebo sa mi páči viac ako ten môj :). Teším sa na nové receptíky - nech sa darí
helraj
Recept vypada velmi dobre. Nemam parny hrnec, ale budeme kupovat parni troubu. Nevite, zda mohu pouzit foliu i do tejto trouby?
evusik
@helraj v tomto ti neviem poradiť lebo nemám parnú rúru... ale v návode na použitie by to mohlo byť, alebo priamo v obchode sa opýtať... dnes dostať rôzne fólie, napr. aj fólie na pečenie mäsa v normálnej rúre... ja v nej pečiem kurča...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia