Plnené zemiaky v alobale

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 6. mája 2010

Tieto zemiaky robím na opekačke a volám ich miniživánska. Dajú sa urobiť aj v rúre, ale najlepšie sú z pahreby

Suroviny





Postup

  1. 1

    zemiaky poriadne vydrhneme, prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    obe polovice natrieme "normálnym" maslom (jemne), trošinku posolíme, na jednu položíme plátok slaniny, koliesko klobásy (alebo špekáčky), koliesko cibule, zakryjeme druhou polovicou zemiaka zabalíme do alobalu a upečieme. Koreniny netreba, lebo slanina a klobása "pustia" aj šťavu, aj farbu.

  3. 3

    foto nepridávam, ale keď to budem robiť, tak doplním:)

Diskusia k receptu

jezibabka1
zabudla som:( používam menšie zemiaky, ale je toľko odrôd, že ja radšej mám jeden "skúšobný", ktorý vytiahnem z pahreby asi za 15min. a potom sa už riadim pri pečení podľa jeho prepečenia:)
dajaana
skvelé, že si mi to pripomenula - kedysi sme s deťmi robievali, keď sa nedalo ísť von naklásť oheň - ale, ver mi, pri grilovačke mi to ešte nenapadlo spraviť. akosi som to stále robila v rúre. takže som sa rozhodla, že toto bude slávnostné jedlo pri príležitosti prvej tohtoročnej grilovačky. :-)
monzy
Určite vyskúšam... Už sa teším na prvú grilovačku...
enge149
je to super jedlo,my sme nedávno pálili ohne pri čistení záhrady,najskôr sme na zbytkoch konárov upiekli slaninu,ktomu cibuľu,chlieb,chren a zapili kávičkou...kým sme dokončili robotu,ja som odštikávala šípy,vozili sa veľké konáre na fúriku na ekologické spaľovanie do sporáka v kuchyni,na takom konáriku sa dá aj polievka uvariť aj čajík bylinkový a ešte aj teplúčko už len to zapiť čer.vínečkom...no a kým sme to všetko dokončili tak sa nám aj zemiačky v pahrebe pekne urobili,tak dochrumkava aj samotné chutili,to sme čistou vodou zapili a už sme leteli,lebo nás dažďové mraky vyhnali...troška nás pokropilo,ale to nám na krásu neuškodilo...tak aj na budúce do práce/P.S.heslo z Tatier na 1.mája"kto stojí na chodníku nebuduje republiku"pekný deň,pa...
tinca
Aj ten recept, čo som ja pridala "zemiakový hrebienok" je tiež vhodný na grilovačku, alebo aj do alobalu, len je s tým viac roboty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia