Mušle na thajský spôsob

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Mušle na thajský spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
2 ks
4 strúčiky
1 ČL
6 ks
50 ml
2 dl
2 dl
20 g




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný koriander, limetovú šťavu, listy a pomaly varíme asi 5 minút.

  2. 2

    Pridáme kokosové mlieko, karí pastu a ešte necháme asi 15 minút variť. Nakoniec ochutíme rybacou omáčkou.

  3. 3

    Náš tip: Kokosové mlieko je základnou ingredienciou takmer všetkých thajských pokrmov. Je to krémová kvapalina z nastrúhanej čerstvej dužiny kokosového orecha.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia