Mušle na thajský spôsob
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný koriander, limetovú šťavu, listy a pomaly varíme asi 5 minút.
- 2
Pridáme kokosové mlieko, karí pastu a ešte necháme asi 15 minút variť. Nakoniec ochutíme rybacou omáčkou.
- 3
Náš tip: Kokosové mlieko je základnou ingredienciou takmer všetkých thajských pokrmov. Je to krémová kvapalina z nastrúhanej čerstvej dužiny kokosového orecha.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu