Bravčová minútka

uschi - fotkauschi, 8. mája 2010
Bravčová minútka
Foto: uschi

Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho mäsa.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
4 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, z jednej strany potrieme horčicou a posypeme múkou.

    Bravčová minútka - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji plátky opražíme najskôr z jednej strany /nepotretej/, potom plátky otočíme a opečieme aj z druhej strany. Podľa potreby podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryté udusíme domäkka.

    Bravčová minútka - obrázok 2
  3. 3

    Hotové mäsko preložíme na taniere, podávame s tatárskou omáčkou, zeleninou a chlebom alebo so zemiakovým pyré.

    Bravčová minútka - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

tinca
uschi tak toto ja rada takéto rýchle a dobré recepty, mám typ na budúcu SOB. Môžem aj z kuriacieho, ako píšeš?
anna1977
super recept, takto robené bravčové karé sú fakt úžasné.....