Segedínsky guláš po mojom

spike11 - fotkaspike11, 7. mája 2010

Veľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové kocky začali nazývať mäsom. a mäsožraví konzumenti môjho typu Zobraziť celý popisVeľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové kocky začali nazývať mäsom. a mäsožraví konzumenti môjho typu frustrovane po prvom ochutnaní hľadali chuť bravčovinky, hovädzinky. "sójové mäso sa stalo "verejným" nepriateľom. preč s predsudkami, najmä keď viete, ako na to. svokor by radšej umrel, ako zjesť sójové kocky. ale môj segedínsky zmenil históriu, len psst, nevie, že to nebolo mäso.... :)

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 balíček
700 g
150 g
2 PL
1 KL
1 ks
2 ks
1 ks
1 PL
1-2




Postup

  1. 1

    v bujóne krátko povaríme sójové kocky (počas prípravy bravčového mäsa a kapusty ich necháme namočené vo vývare vychladnúť). bravčové mäso nakrájame na kocky, v hrnci speníme na bravčovej masti najemno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a na malé kocky nakrájané bravčové mäso, ktoré restujeme, kým sa "nezatiahne". potom mäso opatrne podlejeme bujónom, v ktorom sa varili sójové kocky, dosolíme podľa seba a dusíme. v druhom hrnci speníme na bravčovej masti cibuľku a pridáme scedenú kyslú kapustu, podlejeme a dusíme do polomäkka.

  2. 2

    keď je bravčové mäso udusené do polomäkka, scedíme sójové kocky, jemne z nich vyžmýkame bujón, ktorý pri varení nasali. veľké kúsky prekrojíme (aby bola veľkosť rovnaká s veľkosťou mäsových kociek) a všetko zmiešame do jedného hrnca s bravčovým mäsom, podusíme spolu, aby sójové mäso prešlo chuťou a vôňou bravčového mäsa. na záver pridáme do polomäkka udusenú kapustu a podľa potreby podlejeme bujónom. dusíme všetko spolu, kým nie je bravčové mäso a kapusta mäkké. na záver prilejeme smotanu na varenie rozmiešanú s hladkou múkou, necháme prevrieť.

  3. 3

    podávame s kysnutou parenou knedľou, najlepšie domácou. porciu dozdobíme a dochutíme lyžičkou kyslej smotany.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@spike11 skúsim urobiť a keď si nalistuješ môj zážitok "Ako som nezanevrela na sojové mäsko" tak sa dozvieš prečo:)))
zitar
Keď som prvýkrát uvarila segedín zo sójového mäsa, muž len poznamenal: "ako sa Ti podarilo nakrájať to mäso na také rovnaké kúsky?" Po čase sa dozvedel, že to nebolo celkom mäso, ale neprotestoval. Pridávam sójové granule, napr. aj do fašírky, do zeleninových polievok......
satin22
Ja sojové kocky pred ťepelnou úpravou zalejem teplou vodou,
pridám bujon a kari korenie.Nechám postáť 2-3 h.
Potom ich vyžmýkam a pokrájam.Takto sú dobre aj na špagety v
rajčinovéj omáčke s kusovým tuniakom......
evanaaa
Aj keby niekto nemal rád sojové mäso stačí pridať aspoň malé množstvo čerstvého mäsa ,aby soja nasiakla jeho šťavou,hneď je to lepšie,ani to nie je poznať.Potom neskôr sa môže dávať už len sojové bez mása.
zela
Mám rada sójové mäso,ale žiaľ ,nemôžem ho jesť.Som na sójové mäso alergická.
papupala
Sóju mám rád ako sladkosť, ale nie ako mäso. Sójové pochúťky ano.
papupala
Sóju mám rád ako sladkosť, ale nie ako mäso. Sójové pochúťky ano.
duschko
So sojou nemam ziadne skusenosti. No podla prispevkov je najvyssi cas vyskusat. Skusim to podla "evanaaa" a urcite dam vediet. Pridavam do MKK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia