Mäso

  • Pivné koleno

    Pivné koleno

    Je to balzam pre oko aj žalúdok.

  • Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky – ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny, vlákninu. Moderná gastronómia však kráča ešte ďalej a hrá sa s nimi s väčšou...

  • Deti varia šunkové fliačky (fotorecept)

    Deti varia šunkové fliačky (fotorecept)

    S príchodom detí do domácnosti sme prešli z fast foodu na slow food. Nie preto, že by sme sa predtým stravovali nezdravo, len to varenie sa veľmi spomalilo. Samozrejme varíme primerane našim spolustolovníkom a hľadáme...

  • Jánošíkova plnená taška (fotorecept)

    Jánošíkova plnená taška (fotorecept)

    Recept sme si vymysleli sami doma. Manžel mi rozprával, akú by mal predstavu a ja som kuchtila... Odvtedy tieto úžasné zemiaky robievame veľmi často vždy s niečim iným...

  • Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie

    Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie

    Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžte variť :)

  • Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom.

  • Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou

    Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou

    Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, vajce, smotanu a dochutíme soľou a korením. Keď je zmes dôkladne premixovaná, pridáme do nej nahrubo nasekané lieskové oriešky,...

  • Kuracie prsičká v orechovom fáši
  • Škvarkovo-orechová nátierka
  • Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

    Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

    Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda, patria aj do slaného kulinárstva. Dokážu dobre doplniť mäsové a rybacie jedlá, obohacujú rôzne druhy omáčok a dipov.

  • Kurča pečené s pomarančom a zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou (fotorecept)

    Kurča pečené s pomarančom a zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou (fotorecept)

    Uvažovala som dlho pred varením, čo k tomu kurčaťu. Ryža, zapekané zemiaky? No nič vyhral aj u manžela zemiakovo-cibuľovy šalát, hoci už bol neviem, pri ktorom z mojich receptov. Dám aj jeho prípravu....

  • Kura v kabáte s bylinkami

    Kura v kabáte s bylinkami

    Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody a pridáme múku tak, aby sme vypracovali husté cesto, ktoré si úplne do hladka vypracujeme na pomúčenej doske.

  • Svatomartinská husa (fotorecept)

    Svatomartinská husa (fotorecept)

    Tak si myslím, že jdu s křížkem po funuse s tímto receptem. Ale na druhé straně proč si neudělat husu i jindy a nebo třeba příští rok. Měl jsem takové nutkání přidat včera neúplný recept ale...

  • Jarný tabouleh (fotorecept)

    Jarný tabouleh (fotorecept)

    Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • V rúre dusená ryža s kuracím mäsom (fotorecept)

    V rúre dusená ryža s kuracím mäsom (fotorecept)

    Turecký názov- Tavuk kapama :-) Je to vlastne ryža a kuracie mäso pripravené naraz v rúre, v jednom plechu. Je to jednoduché, chutné jedlo. Niečo ako paella :-)

  • Zapekané mäsové guľky (fotorecept)

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept)

    Hovädzie stehno pomelieme a ochutíme soľou a korením.

  • Kuracie prsia, syr a šunka

    Kuracie prsia, syr a šunka

    Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som si ho trošku upravila podľa seba a svojich schopností ☺☺☺☺

  • Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

    Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

    Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky, poukladáme na plech s papierom na pečenie, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 20 minút do...

  • Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou

    Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou

    Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry na 10 minút.

  • Fish and Chips v tortille

    Fish and Chips v tortille

    Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist