Po mojej prvotine, ktorou bola jarná šalátová polievka pridávam ďalší recept (ak sa vôbec o recepte dá hovoriť) našich starých rodičov a prarodičov. Príprava Zobraziť celý popisPo mojej prvotine, ktorou bola jarná šalátová polievka pridávam ďalší recept (ak sa vôbec o recepte dá hovoriť) našich starých rodičov a prarodičov. Príprava je jednoduchá, výsledok skvelý...
Postup
-
1
Zemiaky (radšej menšie - rýchlejšie sa pečú a rýchlejšie po upečení vychladnú) v šupke dobre vyumývame, poukladáme na plech, vložíme do rozohriatej rúry a necháme upiecť. Počas pečenia ich aspoň raz obrátime, aby šupka bola trošku zapečená z obidvoch strán. Keď sú zemiaky mäkké, čo preveríme ich stlačením alebo pichnutím vidličkou, vyberieme ich z rúry, dáme do nádoby vhodnej veľkosti (keramická, kovová...) a prikryjeme čistou utierkou, aby pomalšie vychladli. Upečený zemiak potom dáme na tanier, rozštvrtíme (aby rýchlejšie chladol) a posolíme. Na kúsky zemiaka dávame plátky nakrájanej slaninky (údená neprerastaná, prerastaná - podľa chuti) alebo plátky masla (toto je jemnejšia a asi aj diétnejšia verzia). Na slaninku alebo maslo dáme trochu kvasenej kapusty a šup do úst... Toto jedlo je jednoduché, rýchle a veľmi chutné...
- 2
Pre urýchlenie celého procesu je možné umyté zemiaky pred pečením predpripraviť v mikrovlnke (tiež odporúčam otočiť). My cca 8 zemiakov dávame do mikrovlnky na 2x4-5 minút a potom ich dáme do rozohriatej rúry. Kto si nepotrpí na zapečenej šupke, môže celý proces prípravy obmedziť na mikrovlnku. V tomto prípade je dobré dať zemiaky do mikroténového sáčku, priliať pol dcl vody a zaviazať. Vrecko treba na 2-3 miestach prepichnúť vidličkou. Postup jedenia zostáva :-) Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sľubujem, že zajtra vyskúšam.