Šalát s mozarellou a tuniakom

barus87 - bez fotkybarus87, 6. mája 2010

Tento recept si z Talianska priniesla moja sestra pred pár rokmi...

4 - 6
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1  menšia hlávka
1-2 bal.
1 bal
1-2 konzervy
1 konzerva
štipka
štipka
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čínsku kapustu alebo akýkoľvek šalát poriadne umyjeme a natrháme na menšie kúsky.

  2. 2

    Cherry paradajky buď nakrájame na polovice alebo necháme vcelku a pridáme k šalátu / kapuste. Ak nemáme cherry paradajky, vďačne poslúžia aj klasické, nakrájané na menšie kúsky. Mozarellu necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Rovnako dobré sú aj mozarellové malé guličky (neviem si teraz presne spomenúť na názov,- Predávajú sa v tégliku).

  3. 3

    Pridáme tuniaka. Najlepší je ten v ktorom sú kúsky, ale keďže sa mi už dávno nepodarilo taký kúpiť, poslúži aj klasický, napr. Rio Mare. Ak chcete, aby šalát mal viac rybaciu chuť, môžete pridať aj olej z tuniaka (osobne ho tam nedávam). Nasypeme kukuricu. Dá sa tam pridať aj červená fazuľa v konzerve. Fantázii sa medze nekladú.

  4. 4

    Pridáme štipku soli, štipku bieleho korenia, balsamico, olivový olej a poriadne premiešame, aby sa nám spojili chute.

  5. 5

    Podávame hneď.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Mozarellu tiež nakrájame do šalátu, alebo ju podávame osobitne? V postupe nie je uvedená. Ináč, je to dobré letné jedlo, ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: