Tento recept si z Talianska priniesla moja sestra pred pár rokmi...
porcie
príprava
Postup
-
1
Čínsku kapustu alebo akýkoľvek šalát poriadne umyjeme a natrháme na menšie kúsky.
- 2
Cherry paradajky buď nakrájame na polovice alebo necháme vcelku a pridáme k šalátu / kapuste. Ak nemáme cherry paradajky, vďačne poslúžia aj klasické, nakrájané na menšie kúsky. Mozarellu necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Rovnako dobré sú aj mozarellové malé guličky (neviem si teraz presne spomenúť na názov,- Predávajú sa v tégliku).
- 3
Pridáme tuniaka. Najlepší je ten v ktorom sú kúsky, ale keďže sa mi už dávno nepodarilo taký kúpiť, poslúži aj klasický, napr. Rio Mare. Ak chcete, aby šalát mal viac rybaciu chuť, môžete pridať aj olej z tuniaka (osobne ho tam nedávam). Nasypeme kukuricu. Dá sa tam pridať aj červená fazuľa v konzerve. Fantázii sa medze nekladú.
- 4
Pridáme štipku soli, štipku bieleho korenia, balsamico, olivový olej a poriadne premiešame, aby sa nám spojili chute.
- 5
Podávame hneď.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu