4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso narežeme až ku kosti (ale aby ostalo v celku) na plátky a osolíme. Obidva druhy syrov zmiešame a vyplníme nimi priestor medzi plátkami mäsa. Takto pripravené mäso vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre. Po 40 minútach podlejeme vývarom a vínom a 20 minút necháme piecť. Často podlievame vlastnou šťavou.
- 2
Upečené mäso preložíme na misu a dáme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hrnca, zahustíme maizenou a smotanou, privedieme k varu. Osolíme, okoreníme. Hotové mäso pred podávaním polejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu