Bravčové pečené so syrom

varticek - fotkavarticek, 8. mája 2010
4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
0,25 l
1/8 l
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso narežeme až ku kosti (ale aby ostalo v celku) na plátky a osolíme. Obidva druhy syrov zmiešame a vyplníme nimi priestor medzi plátkami mäsa. Takto pripravené mäso vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre. Po 40 minútach podlejeme vývarom a vínom a 20 minút necháme piecť. Často podlievame vlastnou šťavou.

  2. 2

    Upečené mäso preložíme na misu a dáme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hrnca, zahustíme maizenou a smotanou, privedieme k varu. Osolíme, okoreníme. Hotové mäso pred podávaním polejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

zitar
Sľubuje to vynikajúcu pochúťku, skúsim
gittka
prečo si nedala recept včera?bola by super inšpirácia.určite skúsim,vyzera to byt super žrádielko!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha