Foto: jody
Alebo dve rôzne vyzerajúce veci z toho istého.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
0,5 kg |
|
1 menšia hlávka |
|
2 ks |
|
1 hlavička |
|
2 - 3 ks |
|
2 - 3 plátky |
|
15 dgk |
|
1 - 2 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
za hrsť |
|
za hrsť |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
|
Postup
-
1
Z kelu opatrne oddelíme cca 8 vrchných listov (len pekné). Povaríme ich v neosolenej vode cca 10 min a necháme ochládnuť.. Zvyšný kel pokrájame na menšie kúsky a na cibulke podusíme tiež asi 10 min. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka. Syr nastrúhame. Druhú cibuľu nakrájame nadrobno. Všetok cesnak pretlačíme, alebo tiež nakrájame.
- 2
Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, podusený kel, syr, cibuľu, cesnak, rožky aj s mliekom, pridáme všetky koreniny, vňať a vajíčka a poriadne premiešame. Ak je to pririedke, hustíme ovsenými vločkami. Necháme chvíľu postáť. Do kelových listov kladieme trochu zmesi, tak za dve lyžice, zabalíme a zopneme špáradlami. Zo zvyšnej zmesi (nebojte sa, je toho až až) formujeme fašírky, ktoré obalíme v zmesi pripravenej z krupice, ovsených vločiek a ľanového semienka.
- 3
Fašírky, aj tie skryté, potrieme trochou oleja a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Pečieme cca 2O min, v polovici obrátime. Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu kurkumy a poriadnej kopy kôpru. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marlen , s tým syrom máš vlastne pravdu, nebolo ho ani cítiť, tak ale bol to prvý pokus... Ale chystám sa raz skúsiť to isté bez mäsa, zato s chuťovo výraznejším syrom.
@honestka , rada by som pozvala všetkých, ide len o to, koľko ľudí sa zmestí do mojich 36 m/štvorcových. :-)